Home > Lifestyle > culinar tabu > Terapii complementare: postul

Terapii complementare: postul

In lumea crestin-ortodoxa tot mai multi oameni, mai mult sau mai putin credinciosi, decid sa respecte perioadele de post, mai ales atunci cand este vorba de cel al Pastelui. Despre virtutile vindecatoare ale postului alimentar s-au scris nenumarate lucrari si au fost facute multe studii. Toate au ajuns la aceeasi concluzie: la baza vindecarii oricarei boli sta in primul rand asa numita terapie alimentara, care presupune instituirea unor diete specifice. Iar primul act al acesteia este postirea, privarea de alimentatie pentru o perioada de timp si apoi folosirea doar a anumitor substante necesare insanatosirii si cresterii puterii de vindecare a organismului.

Postirea nu este o metoda noua de tratament, ci reprezinta o practica medicala pe cat de veche, pe atat de eficienta. Putem afirma cu certitudine ca repausul alimentar face parte din programul vietii pe pamant, este o lege universala, aplicata prin particularitatea fiecarei forme de viata. Integrarea in timpul astronomic, in bioritm, in ecosistem este ordinea impusa de Creator. Si plantele isi incetinesc metabolismul in timpul anotimpului rece, si animalele au perioade de repaus alimentar, care corespund cu o etapa de curatare a organismului de toxine. Putem concluziona ca pentru orice fiinta perioadele de post, in fapt, perioade de incarcare cu substante antioxidante, minerale si vitamine si de scadere a concentratiei de grasimi din sange, constituie adevarate cure de prevenire a aterosclerozei, hipertensiunii, obezitatii, diabetului, afectiunilor cardiovasculare, digestive si a multor altor boli. Cure de prevenire a unor boli, de ameliorare a altora sau chiar de tratare, de eliminare totala a unor afectiuni.

Actiunea postului asupra organismului se manifesta in primul rand prin inlaturarea energiilor negative si a substantelor periclitante pentru organism, adica prin distrugerea tuturor depozitelor toxinice acumulate in timp, datorita exceselor alimentare si a unui mod de viata dezechilibrat. Rezultatele postirii se vad imediat. De la banalele pete de pe piele, cosuri, negi, edeme, hematoame, adenoame, pana la chisturi, pietre, tumori mai mari sau mai mici, mai agresive, sau mai putin agresive, orice forma de boala, mai grava sau mai putin grava, poate fi ameliorata sau inlaturata prin post. Postul aduce beneficii oricui, cu conditia sa fie strict supravegheat de un medic, mai ales daca este vorba de o perioada mai mare de postire si daca cel care posteste are anumite afectiuni.

Pentru un cunoscator al postirii dirijate, masura este in in calendarul ortodox, daca vorbim de un om relativ sanatos. Cele patru posturi mari din calendarul ortodox sunt legate de momentele astronomice de schimbare a campului energetic al planetei noastre, care este influentata si de alte astre. Echinoctiile, solstitiile schimba performanta de camp energetic si corespund intr-un fel perioadelor mari de post din an. In aceste perioade este indicat repausul alimentar, care protejeaza organismul, iar necesarul de vitamine, proteine, micro si macroelemente trebuie sa fie luat din zona vegetala.

Nu putem sa incheiem fara sa subliniem ca, dupa o perioada mai lunga de o saptamana de post, revenirea la dieta cu carne si derivate din carne trebuie sa se faca treptat. Este de dorit pentru sanatatea si tineretea organismului nostru, indiferent de anii pe care ii avem, ca dupa fiecare perioada de post sa crestem substantial proportia de legume si fructe din alimentatia zilnica. lar ca regula generala e bine sa ne amintim mereu ceea ce Apostolul Pavel spunea cu doua mii de ani in urma: „Toate sunt ingaduite, dar nu toate de folos”

 

Articole asemanatoare
covid-19
Ce vitamine sunt recomandate în această perioadă a anului?
vitamine
Vitamine și minerale care ajută la creșterea fertilității
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
suplimente
Cinci suplimente alimentare pe care trebuie să le iei împreună ca să le sporești eficiența

Comenteaza acest articol

Terapii complementare: postul

by   2 min
0