Home > Agenda > Terminator: Dark Fate a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american dar ar putea pierde 100 mil. $

Terminator: Dark Fate a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american dar ar putea pierde 100 mil. $

Terminator

Este posibil ca Terminator să nu se întoarcă în curând. Dark Fate, cea mai recentă peliculă din franciză, e lider în box office-ul nord-american de weekend dar va pierde mulți bani, scrie Variety.

Al șaselea film Terminator, cu veteranii Arnold Schwarzenegger şi Linda Hamilton, a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american, cu încasări de 29 de milioane de dolari și 102 milioane de dolari în străinătate în weekendul premierei. Cifrele sunt dezamăgitoare, spun criticii, pentru un film ale căror costuri de producție se ridică la 185 de milioane de dolari, la care se adaugă 80-100 milioane de dolari taxe de marketing și distribuție la nivel mondial.

Există voci care susțin că filmul ar putea pierde 100 de milioane de dolari. Dar acești bani vor putea fi câștigați din licențele de difuzare la tv și pe serviciile de streaming, precum și vânzări și închirieri ale DVD-urilor. Paramount, Skydance și Disney (prin 20th Century Fox) au cofinanțat filmul, ceea ce înseamnă că eventualele pierderi vor fi suportate de cele trei studiouri. Cele trei studiouri au contribuit fiecare cu 30% din buget, Tencent (China) contribuind cu restul.

Experții spun că filmul trebuie să câștige aproximativ 450 de milioane de dolari, dar prevăd că Terminator: Dark Fate va încasa până la 200 de milioane de dolari la nivel global.

Terminator: Dark Fate îi reuneşte, pentru prima dată după 28 de ani, pe câştigătorul premiului Oscar James Cameron, în calitate de producător, şi pe actorii principali ai francizei, Linda Hamilton şi Arnold Schwarzenegger, într-o nouă aventură plină de acţiune. Au trecut mai mult de două decenii de când Sarah Connor a împiedicat ca Ziua Judecăţii să aibă loc, a schimbat viitorul şi a rescris soarta rasei umane. Dani Ramos (Natalia Reyes) trăieşte o viaţă simplă în Mexico City, împreună cu fratele ei (Diego Boneta) şi cu tatăl lor, când un nou Terminator extrem de avansat şi mortal – un Rev-9 (Gabriel Luna) – călătoreşte în timp pentru a o vâna şi a o ucide, potrivit cinemagia.ro.

Articole asemanatoare
Terminator
Premiera de gală a ultimului film Terminator, anulată din cauza incendiilor de pădure
Linda Hamilton
Linda Hamilton, antrenament dur cu preparatorul fizic al Serenei Williams
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger nu a fost prima opțiune pentru rolul Terminatorului
terminator
Primele imagini oficiale din Terminator: Dark Fate

Comenteaza acest articol

Terminator: Dark Fate a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american dar ar putea pierde 100 mil. $

by Andreea Damian   1 min
0