Tabu
Psihologie Slider

Terry Crews: Bărbații nu văd femeile ca pe niște ființe în totalitate umane

În timpul unei conferințe din cadrul summit-ului Femeile din întreaga lume care a avut loc săptămâna trecută, actorul și sportivul Terry Crews a vorbit despre imaginea femeii în mintea bărbaților.

“Masculinitatea este uneori ca o sectă”, explică Crews. “Și când spun sectă chiar mă refer la felul în care funcționează o sectă adevărată.

“Ce se petrece atunci când o femeie îi vorbește unui bărbat, e simplu, un bărbat nici măcar nu și-o imaginează pe femeie ca pe o ființă umană cu adevărat. Asta trebuie să înțelegeți – până la urmă este o problemă de umanizare. Degeaba vă gândiți: ‘De ce nu mă auzi?’ sau ‘De ce nu vezi că sufăr?’ Bărbații se vor gândi de fiecare dată ‘Păi, stai tu nu ești chiar un om, ești aici pentru mine, pentru că așa vreau eu să fii’.”

Crews și-a admis complicitatea în cadrul acestui sistem de a desconsidera femeile. “Sunt vinovat, dintotdeauna am crezut că pentru simplul fapt că sunt bărbat, sunt mai important și mai valoros decât soția mea sau celelalte femei din viața mea.”

Pentru a-și ilustra punctul de vedere a vorbit în continuare despre mersul la cluburi de streaptease cu colegii lui cu care juca fotbal american. “Mergi la club și vezi acolo femeile și în fine, toată atmosfera, Dacă una dintre ele începe să îți vorbească despre faptul că are copii sau despre orice lucru personal din viața sa, spui, gata, gata, gata, încetează. Pentru că devine om. Eu nu vreau ca ea să fie om. Vreau să fie un obiect. Vreau să fie ceva frumos la care să mă uit. Însă în timp ce vorbește despre chestiuni personale devine reală în ochii mei și asta îmi strică cheful.“

Clipul video cu înregistrarea făcută declarației lui Crews a circulat foarte mult zilele acestea și deși ceea ce spune este îngrozitor și a șocat o lume întreagă, cel puțin sinceritatea lui a făcut ca femeile din întreaga lume să își explice puțin de ce relațiile dintre femei și bărbați devin atât de complicate în unele cazuri și cum se poate explica scandalul #MeToo sau alte scandaluri de hărțuire sexuală.

ARTICOLE SIMILARE

Mr Bean ne învaţă regulile de igienă pentru prevenirea Covid-19 VIDEO

Andreea Damian

De ce Dani Oțil amână nunta cu Gabriela Prisăcariu

Tabu Tabu

Drake s-a dat la Heidi Klum. Cum a reacționat fotomodelul la avansuri

Andreea Damian

Femeile îşi asumă tot atât de multe riscuri ca şi bărbaţii. În unele situații!

Andreea Damian

Gafa din Game of Thrones a crescut vânzările companiei Starbucks cu 2,3 mld. $

Andreea Damian

De ce sa alegi cateva minute de relaxare pe scaunul de masaj si nu masajul la profesionisti?

realitatea

Scrie un comentariu