Home > Agenda > TESTAMENTUL lui Iurie Darie – cutremurator!

TESTAMENTUL lui Iurie Darie – cutremurator!

Iurie Darie a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unui  mare actor cu un zâmbet larg și un suflet bun, care trecea dincolo de micul  ecran, ajungând la inimile milioanelor de români care l-au admirat și iubit.

În emisiunea ”Profesioniștii”, realizată de Eugenia Vodă, maestrul a vorbit,  parcă prevestitor, în urmă cu ceva vreme despre moarte, dar și ce va rămâne după trecerea sa. În legătură cu acest din urmă gând, Iura își exprima regretul față de faptul că va lăsa acestei lumi o amintire despre un personaj care nu îl  reprezintă și care nu a apucat să-și dezvăluie adevărata personalitate.

Iurie Darie spunea că își dorește cu tărie ca după moartea sa să se poată naște într-o altă lume unde să-și trăiască viața ”celălalt om” din el.

“Cred că am să plec din lumea asta cu ceva și am să plec în altă lume, să se  nască celălalt om din mine”, spunea în interviul-testament Iurie Darie, citat de evz.ro.

Actorul a mai vorbit despre regretul că nu va lăsa posterității mai multe  filme de calitate, ci doar o serie de ”roluri slabe” în peliculele produse în  perioada comunistă.

Actorul Iurie Darie a murit în urmă cu o săptămână, la vârsta de 83 de ani,  după ce a fost diagnosticat cu hidrocefalie. În cinematografie a debutat în  1953, în “Nepoţii gornistului”. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea  Drăgan să joace în seria “Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian  Papaiani, Dem Rădulescu şi Puiu Călinescu. A interpretat roluri memorabile în  peste 40 de producţii cinematografice, printre care “Băieţii noştri” (1959),  “S-a furat o bombă” (1961), “Vacanţă la mare” (1962), “Dragoste la zero grade”  (1964), “Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), “Fraţii Jderi” (1974),  “Ringul” (1983), “O zi la Bucureşti” (1986), “În fiecare zi mi-e dor de tine”  (1987), “Zâmbet de soare” (1987), “Oglinda”( 1993), “Punctul zero” (1996),  “Triunghiul morţii” (1999). În 2004 a jucat în telenovela “Numai iubirea”, de la  Acasă TV. De asemenea, a avut roluri în multe piese la Teatrul de Comedie.

Urmărește interviul aici!

Mai mult: MĂRTURIA-TESTAMENT a lui IURIE DARIE! Află ce a lăsat după o carieră îndelungată și care a fost MARELE REGRET AL ACTORULUI! – Vedete de la noi | Libertatea.ro


Loading...

1 Response

Comenteaza acest articol

TESTAMENTUL lui Iurie Darie – cutremurator!

by realitatea   1 min
1