Home > Lifestyle > culinar tabu > TESTAMENTUL doctorului Mencinicopschi

TESTAMENTUL doctorului Mencinicopschi

menci ultimaÎn ziua în care îşi aştepta sentinţa, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, sau  “Profesorul distrat”, cum l-au numit cinic procurorii, a împărtășit din  cunoştinţele sale de om de ştiinţă, lasand un veritabil testament profesional.

Prof. dr. Mencinicopschi ne-a atenţionat că uleiul dublu rafinat este  periculos pentru sănătate, mai ales când este folosit la prăjit. Uleiurile  rafinate şi cele dublu rafinate sunt dăunătoare sănătăţii atunci când sunt  utilizate la prăjirea alimentelor, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,  fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, scrie ziarulring.ro.

“Rafinat înseamnă că trece prin diferite etape tehnologice în care, practic,  celelalte substanţe care îl acompaniază sunt îndepărtate. Şi aici putem vorbi de  îndepărtarea unor vitamine, antioxidanţi, gume, substanţe care, altfel, l-ar  face să fie tulbure, gumos, să nu aibă aspect comercial. La rafinare, sămânţa de  floarea-soarelui se prăjeşte, se îndepărtează seminţele goale, după care se pun  la presare, iar turtele rezultate sunt extrase cu benzen, un solvent organic de  origine petrolieră.

După ce a fost extras, uleiul suferă mai departe purificări, în sensul că  este filtrat şi este supus unui proces de separare a gumelor şi lecitinei.  Urmează o ultimă rafinare, în care este refiltrat. La cel dublu rafinat nu mai  rămân decât acizii graşi şi nu mai are nicio valoare nutritivă.

Acesta este deja prăjit o dată sau de două ori în procesul industrial de  rafinare, iar atunci când îl folosim la prăjit este extrem de dăunător, pentru  că unele componente se pot transforma în substanţe periculoase, de tipul  acizilor graşi trans, care pot genera boli cardiovasculare şi anumite forme de  cancer, chiar şi unele dioxine.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ultima-avertizare-a-doctorului-mencinicopschi-in-ziua-in-care-isi-astepta-sentinta_1502933.html#ixzz3ALnk3MxN

Articole asemanatoare
Miss Universe
Cea mai frumoasă femeie din lume, răpusă de cancer la doar 45 de ani
ketchup
Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români
cancer
Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer
Christina Applegate
Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

Loading...

Comenteaza acest articol

TESTAMENTUL doctorului Mencinicopschi

by   1 min
0