Home > Sex-Relatii > Threesome: Poetica femeilor voluminoase

Threesome: Poetica femeilor voluminoase

THREESOME la patrat! Un barbat obisnuit este hartuit erotic de sotie si amanta, care este si amanta sotiei!

Prozatorul Dumitru Ungureanu dă lovitura carierei sale de scriitor cu un roman de maximă senzualitate și, totodată, condescendentă ironie erotică, despre drama bărbatului strivit – inclusiv la propriu! – între două femei incitant de grase… (Dan-Silviu Boerescu)

FRAGMENTE DIN CUVÂNTUL PREVENITOR AL VOLUMULUI

” Singurătatea bărbatului însurat este o fragedie, cum ar spune Cosaşu, o stare specială pe care doar „cunoscătorii” o pot înţelege. V-aţi întrebat vreodată de ce „se apucă de prostii” (băutură, femei, scandaluri, divorţ etc.) unii „capi de familie”, la o vîrstă cînd ar trebui să se ocupe de viitorul copiilor? Din disperare, doamnelor şi domnilor! Disperarea de a fi singur, fiind totuşi căsătorit, dormind în acelaşi pat cu o femeie nu chiar urîtă (ba dimpotrivă!), nici lipsită de calităţi sufleteşti, însă… Gospodină pricepută, mamă devotată, muncitoare cinstită în domeniul ei, dar femeie conservatoare în ale sexului, lipsită de imaginaţie erotică, indiferentă la „chestiile-astea-jenante”… Vai de bărbatul care nu-şi deturnează, cu ipocrizie nevinovată, surplusul de energie libidinală spre altă femeie! După cîţiva ani de căsnicie, el constată cu stupoare că partenera nu mai răspunde în pat, că preferă să doarmă în loc să facă amor, că se mulţumeşte cu o masă copioasă în locul unei cărţi interesante, că se uită la telenovele, nu la filmele lui Tarantino sau Kusturica… În sfîrşit, vai de bărbatul care – punînd mai presus de orice armonia conjugală şi luînd ad-litteram noţiunea de fidelitate – se trezeşte în pat cu o vietate ciudată: femeia nu frigidă, ci lipsită de dorinţă erotică! De la o împlinire fără fisuri, viaţa unui astfel de cuplu involuează pînă la un punct critic de unde orice deznodămînt e posibil.

(…) După cîţiva ani de căsnicie, bărbatul e ca un măr copt, doar să-l scuturi, şi cade! Dar nu nevasta îl culege. Rareori vezi minunea asta: un cuplu veşnic îndrăgostit sau măcar în raporturi amicale. Rareori vezi o pereche care şi-a păstrat tinereţea laolaltă cu dragostea, nealterate, una condiţionînd-o pe cealaltă. Rareori vezi doi părinţi supli şi fericiţi lîngă nişte copii frumoşi. Dacă multe cupluri rezistă ori trec peste obstacolele cursei numite căsnicie, puţine sînt acelea ferite de intruziunea lui al treilea. Eternul triunghi! Adeseori ajuns – că totul se transformă, nu? – paralelogram sau poligon! De unde şi armonia geometrică a unor astfel de figuri, ca să folosesc un limbaj unitar. O „altă” femeie sparge, de obicei, rutina mariajelor. Pare întrucîtva normal. Dacă aţi fost atenţi la schema unei zile obişnuite din viaţa femeii măritate, aţi sesizat că are puţin timp disponibil pentru sine, să-şi lase măcar un ceas psihicul în voia meditaţiei narcisiace sau a reveriei erotice. Dacă nevasta nu-şi stimulează astfel centrii erogeni, e greu de crezut că soţul o va face. Pentru că, statistic vorbind, abia unul la sută dintre bărbaţi are talent şi ştie să facă bine amor, sex, dragoste sau cum vreţi să-i spuneţi. Restul sînt tauri, cocoşi, berbeci sau iepuraşi. Cum biata muiere „munceşte, nu gîndeşte”, nu-i de mirare că are chef de amor doar duminica după-amiaza, cînd „al ei” e la meci, la cîrciumă sau la pescuit.

(…) Nu scriu aceste pagini pentru prietenii mei. Ştiu că tocmai ei le vor citi întîi, dar am naivitatea să afirm că povestirea de faţă nu e de nasul lor estetic. Şcoliţi pe la înaltele sfere ale spiritului, ei se bat cu morile de vînt ale imobilismului nostru carpato-cuţovlah scăldat în albia levantină. Dotaţi însă cu sudica ingenuitate a lui Don Quijote, ei vor putea recepta această istorie ca pe-o poveste arabă, cu preţiozităţi şi asperităţi balcanice.”

MITICĂ: NOTĂ DESPRE AUTOR

Dumitru ”Mitică”  Ungureanu, rezident fiind al urbișoarei Găești (în roman, împrumutând multe elemente teribilului Drăculești), nu a reușit să ajungă la faima unui mare prozator optzecist-nouăzecist. A scris cărți importante dar a fost trădat de networking-ul literar precar. Ar fi meritat să se bată pe burtă cu un Radu Aldulescu bunăoară, dar n-a fost să fie. De vină este și critica de specialitate, care nu a avut ochi pentru acest scriitor de calibru. Astfel, Mitică Ungureanu a devenit mai degrabă cunoscut ca fotograf pe Facebook și, mai ales, ca eseist muzical – specializat pe rock – în revistele culturale. Nedrept destin!

Noul său roman, dacă va fi citit de cine trebuie, ar putea schimba un pic ierarhiile curente ale prozei. Și ale gusturilor erotice, deopotrivă! Căci nu e om sensibil acela care nu a vibrat în viața lui la o femeie așa, voluptos de grăsuță. Cel care, asemenea protagonistului din carte, a vibrat la două grăsuțe este, déjà, un soi de Gregorian Bivolaru al narativității deloc temperate. Un threesome în care partenerii ajung, în mod echilibrat, spre 300 kg nu e de ignorat în condițiile în care emană preaplin după preaplin de senzualitate! De lemn frigid să fii și nu poți să nu recunoști empatic că ai ceva satisfacții de substituire citind despre acest multiplu și savuros  blestem al cărnii, citit (sau nu) în cheia socialismului crepuscular, când un film porno la video putea însemna apogeul trăirilor erotice…

Dumitru Ungureanu – Poetica femeilor voluminoase, Ed. Eikon, 2014.

…Citeste mai mult in TABU de noiembrie!

Articole asemanatoare
cărți captivante
Cărți captivante de citit acasă
Moby își cere într-un final scuze de la Natalie Portman cu care nu a avut o relație
În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul
Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv

Comenteaza acest articol

Threesome: Poetica femeilor voluminoase

by   3 min
0