Tabu
Image default
CULTURE Slider

TIC PITIC 2021⎥ Spectacole pentru cei mici

În perioada 29 – 31 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează o nouă ediție TIC PITIC – Zilele Small size, un eveniment unic în România, care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri spectatori: copiii de la 6 luni la 6 ani. Pentru că teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!

TIC PITIC online

După 6 ediții derulate în sala de spectacol, TIC PITIC propune un nou format online, adaptat pentru a veni în sprijinul părinților, care le oferă acestora resursele pentru a aduce teatrul mai aproape de cei mici. 

Timp de 3 zile, pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă se transformă într-o platformă de explorare și joacă teatrală, cu experiențe educative pentru copii de vârstă mică, dar și cu activități care provoacă întreaga familie să creeze și să se joace împreună.

PENTRU PICI MICI (sub 3 ani) 

Acest program include un pachet de activități inspirate de spectacolul Pernuța somnoroasă, care poate fi urmărit vineri, 29 ianuarie, de la ora 17:00. O poveste despre o pernuță pufoasă, un prieten numai bun de strâns în brațe, printre nori, peste valuri sau constelații din voaluri. 

Pornind de la tematica spectacolului, programul include un atelier de bricolaj pentru părinți. În urma acestuia, adulții vor învăța să confecționeze o pernuță senzorială pentru copiii lor. Totodată, în cadrul aceluiași program, va avea loc și o sesiune de jocuri motrice și de dezvoltare a vocabularului pentru copii, numit Printre pernuțe – jocuri de explorare.

PENTRU PREȘCOLARI (3-6 ani) 

Programul este structurat în jurul unui îndrăgit spectacol din repertoriul Teatrului Ion Creangă, Punguța cu doi bani, care poate fi urmărit în premieră online, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 10:00.

Spectacolul este urmat de două activități inspirate din universul poveștii: un atelier de construcție de păpuși și improvizație teatrală, intitulat Joaca de-a teatrul la tine acasă: De-a Punguța cu doi bani și un atelier de bricolaj distractiv, numit Pușculița năzdrăvană.

TIC PITIC INTERNAȚIONAL

Două activități create de artiști belgieni sunt invitate în TIC PITIC: Umbra mea, un spectacol nonverbal pentru preșcolari, realizat de comapania Cie Ô Quel Dommage și Nani-nani, un mini-concert pentru bebeluși, conceput de compania Klankennest.

ÎNTÂLNIRE PENTRU PĂRINȚI 

Prilejuită de contextul pandemiei, care a așezat sub semnul incertitudinii nu doar sfera vieții profesionale, ci și viața de familie și relația noastră cu copiii, întâlnirea online Efectele pandemiei asupra copiilor își propune să ofere o serie de sfaturi și exemple pentru a putea traversa cu bine această perioadă solicitantă. Participă psihologul Lorena Diaconescu și actrițele Carmen Palcu și Julieana Drăghici.

ARTICOLE SIMILARE

Plasticul occidental otrăvește mâncarea din Indonezia și pe oamenii care o consumă

realitatea

A fost descoperită legătura dinstre insomnie și riscul cardiovascular

Andreea Damian

JULIO IGLESIAS a obtinut trofeul ”CEL MAI DE SUCCES ARTIST LATINO AL TUTUROR TIMPURILOR”

Rachel Weisz și Daniel Craig vor deveni părinți

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

Scrie un comentariu