Tabu
Image default
CULTURESlider

TikTok cenzurează videoclipurile care nu sunt pe placul Beijingului

TikTok – cel mai descărcat articol de pe iOS App Store din toată lumea în prima jumătate a anului 2018, deținută de chinezi, le recomandă moderatorilor să cenzureze videoclipuri.

Mai multe documente dezvăluite de Guardian pentru prima dată, stabilesc modul în care ByteDance, compania tehnologică cu sediul din Beijing, care deține TikTok, avansează obiectivele politicii externe chineze în străinătate prin intermediul aplicației. Revelațiile vin pe fondul suspiciunii crescânde de faptul că discuțiile despre protestele de la Hong Kong pe TikTok sunt cenzurate din motive politice.

Interzicerile sunt plasate într-un context conceput pentru a face ca regulile să pară cu scop general, mai degrabă decât excepții specifice. Interdicția de a critica sistemul socialist al Chinei, de exemplu, intră sub interdicția generală de „critică / atac la politici, reguli sociale ale oricărei țări, cum ar fi monarhia constituțională, monarhia, sistemul parlamentar, separarea puterilor, sistemul socialismului etc.” .

O regulă cu scop mai general interzice „subiecte extrem de controversate, cum ar fi separatismul, conflictele sectelor religioase, conflictele dintre grupurile etnice, de exemplu, exagerarea conflictelor sectelor islamice, incitarea la independența Irlandei de Nord, a Republicii Cecenia, Tibetului și Taiwanului și exagerarea conflictelor între rase”.

Toate încălcările de mai sus au ca rezultat ca postările să fie marcate „vizibile doar pentru sine”. Însă postările care promovează Falun Gong sunt marcate drept o „încălcare”, deoarece organizația este catalogată drept „grup care promovează sinuciderea”, alături de cultul Aum și „grupul Momo”.

Serviciul a fost lansat în 2017, cu puțin timp înainte de a fi fuzionat cu o companie americană, Musical.ly, pe care ByteDance l-a achiziționat cu 1 miliard de dolari (800 milioane USD). TikTok a fost cel mai descărcat articol din iOS App Store din toată lumea în prima jumătate a anului 2018 și a rămas extrem de popular, în special utilizatorilor de sub 25 de ani. Dar această popularitate a fost scumpă: ByteDance a mai cheltuit 1 miliard de dolari pe reclame Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga organizează un concert caritabil pentru cei care luptă cu COVID-19

Andreea Damian

Arbor.art.room ⎥„Ecouri / Echoes” de Vasile Rață

Ciocîrlan

Ce vedete vor participa la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”

Andreea Damian

De ce s-a operat Lino Golden după ce a slăbit

Tabu Tabu

Hermès Fashion Show | O colecție puternică, dar liniștitoare

Andreea Damian

Femeile nu mai vor copii, din cauza schimbărilor climatice!

Andreea Damian

Scrie un comentariu