Tabu
CULTURE PEOPLE Slider

Tina Turner, „simple the best” la 80 de ani

Tina Turner

Tina Turner, care a devenit celebră în întreaga lume cu piese ca „What’s Love Got to Do with It“, „Simply the Best“ sau „Proud Mary“, a împlinit marți 80 de ani.

Cântăreața pe numele său real Anna Mae Bullock a avut un mariaj marcat de abuzuri și dependența de droguri, a trecut printr-un divorț și a cunoscut faima, electrizând publicul cu energia concertelor sale. Greu de crezut că e încă în picioare, în urma unui atac cerebral, însoțit de cancer și apoi de transplant de rinichi.

Regina absolută a rock&roll-ului s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee), dintr-o mamă de origine indiană și un tată care lucra pe o plantație de bumbac.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Cei doi s-au îndrăgostit și s-au căsătorit în scurt timp. Compatibilitatea dintre cântăreață și chitarist părea una perfectă, atât emoțional cât și din punct de vedere profesional. Primul lor single – „Fool in Love“ – a urcat pe primul loc în topul Hit Parade, scrie  Mediafax.ro. Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei „River Deep Mountain High“, compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri și abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 și luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soțul ei îi avea dintr-o relație anterioară.

În timpul divorțului, ea a renunțat la orice sprijin din partea lui Ike și la drepturile asupra melodiilor comune. Și-a început cariera solo în 1984, la New York, când avea datorii de o jumătate de milion de dolari și trăia doar din ajutorul social. În același an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câștigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire „Private Dancer“ și a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul „Mad Max – Beyond Thunder­dome“.

La cei 80 de ani, Tina Turner este un model de femeie puternică și o cântăreață de neegalat. Intrată în Cartea Recordurilor ca artista cu cele mai multe bilete vândute din concerte, are circa 200 de milioane de dolari rezultați din vânzari de discuri și opt Premii Grammy.

În ultimii zece ani, s-a retras din viața publică și de pe scenă, ultimul ei turneu live având loc în 2008-2009, la împlinirea a 50 de ani de carieră.

ARTICOLE SIMILARE

FLORIN CALINESCU revine ca …TANTI FLORICA! Prima FOTO!

Ce îi leagă pe Mihai Bobonete și Mihai Raiț? Legătura neștiută a actorilor din “Las Fierbinți”

Tabu Tabu

Serena Williams are un mesaj puternic pentru mamele care lucrează

Andreea Damian

Scrie un comentariu