Tabu
Image default
FASHION

Tinerii designeri premiati de Perwoll si Syoss

Noua generație de tineri designeri români, premiată de Perwoll și Syoss la Gala Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca

Henkel România, prin mărcile sale – Perwoll și Syoss, a premiat trei tineri designeri români, în cadrul Galei de Absolvire a Universității de Artă şi Design din Cluj-Napoca, secţia de Modă şi Design Vestimentar. Gala a avut loc duminică, 29 iunie, la Teatrul Național Cluj-Napoca şi s-a bucurat de prezenţa a peste 800 de invitați de seamă din lumea modei româneşti.

 Colecțiile premiate au fost alese de un juriu format din specialiști în domeniul modei, care au acordat două distincții pentru recunoaşterea talentului tinerilor designeri români și sprijin în debutul unei cariere în modă: Premiul Perwoll pentru tineri designeri (pentru excelență în alegerea si combinarea țesăturilor), respectiv Premiul Syoss pentru cea mai inovatoare colecție (din perspectiva materialelor, a mesajului și a creativității stilului, în general).

 În acest an, Nazarica Bartoş (absolventă licenţă)  şi Aitai Lorincz (absolvent master) au câştigat „Premiul Perwoll pentru tineri designeri”, distincţie acordată pentru al cincilea an consecutiv de către Perwoll, detergentul special care îngrijește delicat hainele – pentru creativitate în combinarea țesăturilor și linia de design propusă.

În premieră la această gală aniversară, Syoss a acordat un premiu special pentru cea mai inovatoare colecție, punctând elementul de originalitate care dă naștere noilor trenduri de stil. Juriul a desemnat colecția creată de Lucian Rusu (absolvent master) drept câștigătoare a premiului Syoss.

Juriul ambelor premii a fost format din Mirela Bucovicean (fondator Molecule F), Oana Stan (fashion blogger la zipcodefashion.wordpress.com) și reprezentanți ai companiei Henkel România.

Despre câștigători

Colecția care constituie lucrarea de diplomă a talentatei câștigătoare premiată de Perwoll Nazarica Bartoş   denumită „White Picket Fence” – reconfigurează silueta feminină pentru a redefini stereotipul de „housewife”, ștergând conotațiile negative din jurul acestuia. Alegerile cromatice au în centru rozul prăfuit, ca un comentariu personal al artistei la adresa imaginii clasice a soției perfecte.

Cel de-al doilea tânăr designer premiat de Perwoll la Gala de Absolvire UAD 2014, Aitai Lorincz, a reușit să cucerească juriul și publicul prin colecția sa, denumită  Memoriile unui destin”. Creațiile vestimentare care o compun explorează perioada interbelică și a Reginei Maria, ca un tribut adus istoriei și valorilor naționale, inspirându-se din linia cămășilor, sumanelor și caftanelor boierești din acele vremuri, cu țesături înnobilate cu perle, în combinații de organza și tul, stofe peliculizate, fire metalice și dantele.

Cea mai inovatoare colecție premiată de Syoss, denumită Radical în Chip”, creată de Lucian Rusu, a ieșit din tipare datorită originalității exprimate prin cele 12 creații vestimentare care recompun frumusețea într-o manieră personală. Colecția a fost creată folosind materiale specifice tapițeriei automobilelor și accesorii care sugerează o instalație, fiind inserate în ansamblul dislocat al unei roți de bicicletă.

În cadrul celei de-a XX-a ediţii aniversare a Galei Absolvenţilor de la Universitatea De Artă şi Design Cluj-Napoca au fost prezentate 24 de colecţii vestimentare, dintre care 14 de lucrări de licenţă şi 10 lucrări de master. În procesul de jurizare au fost luate în considerare şi lucrările expuse de absolvenţi în cadrul Expo Transilvania.

ARTICOLE SIMILARE

Sonia Rykiel are blog chic

realitatea

Annette Bening despre “The Kids Are All Right”

realitatea

Andra, cea mai ridicolă ipostază! “Ce-i cu pămătuful ăla ?”

Maroul este noul negru din modă în 2021?

Andreea Damian

La Miami Beach a avut loc show-ul casei de modă Victoria’s Secret

realitatea

Poartă imprimeuri!

realitatea

Scrie un comentariu