Tabu
lifestyle

TIRAMISU de casa / Reteta dulce de weekend

Ingrediente:
6 oua
500gr mascarpone
500ml frisca lichida
piscoturi
zahar 6linguri
cacao
cafea (cca 1litru)
rom (cca 200ml)
Mod de preparare: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 1 lingura zahar, frisca se bate bine cu 1 lingura zahar, galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana ce compozitia de dubleaza, se amesteca galbenusurile cu albusurile si cu mascarpone si se amesteca cu a lingura de plastica foarte incet si de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia.
Separat, se face 1 litru de cafea la filtru sau strecurata de zat, in care se adauga romul. Pregatim forma in care dorim sa facem tiramisu si incepem se luam cate un piscot care se baga in cafea si se scoate foarte repede si se asaza in tava.
Dupa ce fundul tavii este acoperit de piscoturi, punem un rand din crema obtinuta din albusuri ,galbenusuri si mascarpone. Apoi, punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si tot asa pana la terminarea cremei.
Se pune tava la frigider pt cca 12 ore si, inainte de servire, se pudreaza cu cacao.
Reteta trimisa de SILVIA-NICOLETA TICULEANU
…Reteta dulce pentru weekend – TIRAMISU DE CASA!

ARTICOLE SIMILARE

Casa Remy Martin a lansat Centaure de Diamant

realitatea

Vedetele Golden Globe donează pentru Haiti

realitatea

ADELINA PESTRITU – fosta si viitoare sotie a lui LIVIU VARCIU

Madeleine Peyroux – Filozofie de viață

realitatea

INTERVIU IMAGINAR: Karl Lagerfeld

realitatea

Kate Middleton va avea gemeni! Inseminare artificiala?

3 comentarii

Scrie un comentariu