Tabu
Slider

Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season

cuffing season

Aceasta este perioada din an în care persoanele singure se cuplează, dar numai până în primăvară. Îi poți simți în aer. Despre hormoni vorbesc! Se apropie sezonul rece, când multe persoane singure caută adăpost într-o relație amoroasă. Cel puțin până când vremea se încălzește din nou.

Ați auzit probabil de cuffing season. Este perioada toamnă-iarnă, când oamenii fără parteneri de viață sunt mai predispuși la căutarea unei relații, decât a unor date-uri casual. Sau mai bine spus, femeile vânează bărbații, ca să nu își petreacă Sărbătorișe de iarnă singurele.

Mijlocul lunii octombrie este considerată perioada de vârf pentru „cuffing season“, pentru că vremea se înrăutăţeşte pe zi ce trece, iar dorinţa de a găsi un iubit sau o iubită care să ne ţină „cald“ în zilele reci devine mai pregnantă.

Explicaţia este legată de nivelul de testosteron, care atinge cota maximă în acest sezon, la fel şi nivelul estrogenului, ceea ce face ca atât bărbaţii cât şi femeile să fie mai dispuşi la împărtăşirea momentelor intime. Această predispoziţie explică şi faptul că toamna se nasc cei mai mulţi copii, atâta vreme cât s-a descoperit că pe timp de iarnă sperma umană are cea mai bună calitate din tot timpul anului.

Pentru că acest gen de relaţii se leagă adesea superficial, fără ca partenerii să aibă prea multe lucruri în comun, cu excepţia disponibilităţii de moment, cuplurile „încătuşate“ toamna se destramă după câteva luni, cam pe la mijlocul lunii martie.

Cu acestă ocazie și serviciile de streaming și-au modificat playlisturile. De exemplu, serviciul de streaming de muzică, podcast și video Tidal deținut de Jay-Z a pregătit o listă de redare dedicată cuffing season-ului: „Când temperatura scade, crește setea de nou”.

În 2014, rapperul Fabolous lansa piesa Cuffing Season, inspirată de cântecul Sealed With A Kiss, interpretat de Bobby Vinton.

În 2017, „cuffing season” devine un termen în dicționarul Collins, fiind definit drept „perioada toamnă-iarnă, când persoanele singure sunt considerate susceptibile să caute relații, mai degrabă decât niște date-uri casual”. Cuffing season a fost definit pentru prima dată în dicționarul urban online ca fiind „perioada anului în care oamenii caută să se afle într-o relație”, iar ulterior, în 2018, a primit definiția de perioadă a încătușării.

Ambele sunt corecte. Termenul cuffing season a fost inventat ca o glumă, apoi cimentat în interminabile explicații online. Potrivit Google Trends, termenul a urcat constant din 2013, atingând apogeul la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Teama de singurătate se accentuează mai ales în perioada sezonului rece. Oamenii tind să socializeze mai puțin iarna, ceea ce înseamnă mai multe nopți petrecute acasă singur. Zilele mai scurte pot agrava sentimentele de singurătate sau depresie și pot provoca tulburări afective sezoniere. Apropierea Sărbătorilor reprezintă un alt motiv pentru care încercăm să descoperim o persoană dispusă să ne însoţească la mesele în familie sau la petrecerile de sfârşit de an. Sau de Sfântul Valentin.

În primele 10 zile ale lunii octombrie, au existat aproximativ 60.000 de referințe la cuffing season pe social media. Cea mai evidentă emoție a fost tristeștea. Mulți oameni nu cred că vor găsi un partener care să participe la toate sărbătorile sezonului toamnă-iarnă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Eminem criticat după ce a folosit efecte sonore ale unor împușcături în timpul concertului

realitatea

Tom Hanks și Rita Wilson, diagnosticați cu noul coronavirus

Andreea Damian

David Lynch despre trupa lui: “Suna ca niște pui de găină fără cap și drogați!”

realitatea

Primul costum de baie infuzat cu antioxidanți

Andreea Damian

Un film despre menstruație a câștigat Oscarul și facem un pas foarte important în destigmatizarea ei

Andreea Damian

Pandemia a schimbat tendințele și felul în care ne îmbrăcăm anul acesta

Andreea Damian

Scrie un comentariu