Home > Slider > Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

tom cruise

Tom Cruise se încăpățânează să își facă singur cascadoriile la 55 de ani. Starul american a reușit recent să obțină un record mondial propriu la filmările filmului „Mission: Impossible – Fallout” (al şaselea din seria de succes), fiind primul actor de la Hollywood care realizează un salt cu parașuta de la peste 7.000 de metri înălțime. Și nu e vorba despre o cascadorie obișnuită, ci despre un salt HALO.

Acesta este un tip de salt cu paraşuta de la înălţime mare, dar cu deschidere la înălţime mică (HALO-High Altitude Low Opening) a fost destinat trupelor militare care trebuia să penetreze în teritoriul inamic fără să fie detectate, fiind dezvoltat de către aviaţia americană în cursul anilor 1960.  Dar tot ceea ce e nebunesc pentru un om de rând este o mare provocare pentru Tom Cruise. Saltul HALO obişnuit are loc undeva între circa 5000 şi 12000 de metri altitudine, şi necesită un echipament special şi un antrenament intensiv, tocmai pentru ca cel care sare să nu sufere de rău sau de hipoxie. Chiar și așa, Tom Cruise a preferat să execute scena fără dublură. În timpul săriturilor, actorul a purtat o mască de oxygen specială, care lăsa se se vadă bine faţa actorului, pentru ca publicul să fie convins că el este cel care efectuează saltul.

Fiind prin natură un perfecționist, Tom Cruise a sărit de 106 din avion pentru a obţine scena perfectă, potrivit Deadline. Cele 106 sărituri, efectuate de-a lungul unui an întreg, dintr-un avion militar, au fost pregătirea pentru scena la înălţime. Secvenţa s-a filmat în Emiratele Arabe Unite – singurul loc din lume în care legislația a permis realizarea unei astfel de scene.

Mission: Impossible – Fallout va putea fi urmărit în cinematografele din România din 3 august.

 

 

Articole asemanatoare
misiune imposibilă
Filmările la Misiune Imposibilă 7, anulate din cauza epidemiei de coronavirus
tom cruise
Tom Cruise trebuie să mai îndeplinească două „misiuni imposibile”
tom cruise
Tom Cruise, înlocuit pentru că e „prea scund” să joace un rol
nicole kidman
Nicole Kidman face dezvăluiri intime despre mariajul cu Tom Cruise

Comenteaza acest articol

Tom Cruise a sărit de 106 ori din avion pentru scena perfectă

by Andreea Damian   1 min
0