Tabu
Image default
lifestyle

Tom Sawyer vine la Minicinema, la Cinemateca Union

În cursul lunii noiembrie, în fiecare week-end, Cinemateca Română reia programul său intitulat „Minicinema”, la Sala Union (Paul Călinescu) de pe Strada Ion Câmpineanu nr. 21, cu o producţie recentă pentru copii şi adolescenţi, filmată aproape în întregime în România, şi totodată cea mai recentă ecranizare a celebrului roman „Aventurile lui Tom Sawyer” de scriitorul american Mark Twain.

TOM SAWYER este o coproducţie Germania-România, lansată la noi anul acesta, un film de aventuri şi deopotrivă un film pentru întreaga familie. Regizat de Hermine Huntgeburth şi cu Louis Hofmann (Tom Sawyer), Leon Seidel (Huckleberry Finn), Heike Makatsch (Mătuşa Polly), Benno Fürmann (Joe Indianul) şi Joachim Król (Muff Potter), lungmetrajul aduce o notă de modernitate poveştii clasice, păstrându-i în acelaşi timp atmosfera şi parfumul original.

Producţia TOM SAWYER a fost filmată aproape în totalitate în România. Producătorul Boris Schönfelder n-a fost iniţial convins că se poate încadra în bugetul filmului până în momentul în care a văzut decorurile deja existente, ale producţiei americane COLD MOUNTAIN, care se află nu departe de Bucureşti. Realizatorii au transformat această locaţie în oraşul St. Petersburg. Aici se află şi casa Mătuşii Polly, care are cel mai faimos gard din istoria literaturii.

Producătorul Boris Schönfelder declară: „Ideea pentru TOM SAWYER a apărut după ce am văzut HANDS OF MISSISSIPPI. Primul gând a fost: «Iată, un film cu un suflet minunat, care te face să te simţi de parcă ai fi în afara timpului». Am vrut să fac un film pentru copii şi tineri adulţi, care în mod normal n-ar satisface pe deplin gusturile copiilor, sau care nu mai face deloc parte din vremurile în care trăim. Am vrut să fac un lungmetraj care reprezintă mai mult decât un simplu film pentru copii şi care are mai multe de oferit, de la bun început. Pe lângă aventură şi dorinţa de libertate şi de a-ţi crea propriul univers, producţia pe care mi-o doream trebuia să aibă şi nişte conflicte reale, serioase.”

Programul spectacolelor:

Sâmbătă, 3 noiembrie, şi duminică, 4 noiembrie, de la orele 11:00 şi 13:00;

Sâmbătă, 10 noiembrie, şi duminică, 11 noiembrie, de la orele 11:00 şi 13:00;

Sâmbătă, 17 noiembrie, şi duminică, 18 noiembrie, de la ora 12:00;

Sâmbătă, 24 noiembrie, şi duminică, 25 noiembrie, de la ora 12:00.

ARTICOLE SIMILARE

Gabriela Vrânceanu Firea – pentru BOTEZ a slabit 14 kg

ULUITOR! Un jurat a batut un concurent la MasterChef?

Madonna are un nou iubit

realitatea

Mihaela Radulescu: “Bag o poza DEZBRACATA ca sa le enervez pe alea urate”

Magazin temporar cu bijuterii la Centrul Ceh

realitatea

Expo foto Vertigo la The Place, cu SKYY90, Carmen Secăreanu și Cornel Lazia

realitatea

Scrie un comentariu