Tabu
Image default
HEALTH

Tonul la conservă, toxic pentru organism. De ce nu trebuie să-l mai consumi

Cercetătorii de la Universitatea Binghamton din New York au atras atenția asupra urmărilor grave pe care le poate avea consumul tonului la conservă.

Conform studiilor sale, conservele de ton conține de 100 de ori mai mult decât doza zilnică recomandată de zinc, fapt ce ne pune în pericol sănătatea. Rolul zincului este de a prelungi durata de viață a alimentelor, acesta având calități antimicrobiene excelente. Cu toate că mineralul este benefic sistemului imunitar, în cazul în care este consumat în cantități mari, devine nociv, degradând sistemul digestiv.

Astfel, consumul conservelor de ton provoacă inflamație și afectează calitatea absorbției intestinale, iar intestinele vor ajunge în timp să devină mult mai permisive.

Autorul studiului explică gravitatea cazului prin faptul că în organism vor ajunge astfel substanțe toxice, care în mod normal ar trebui eliminate: „O creștere a permeabilității intestinale nu este un lucru bun, asta înseamnând că anumiți compuși care nu ar trebui să treacă prin sânge, vor reuși să ajungă în corp”, explică profesorul Gretchen Mahler, coordonatorul studiului, potrivit Daily Mail.

În timp, acest lucru poate provoca sindromul intestinului iritabil, afecţiune extreme de periculoasă care poate degenera în boli grave. De asemenea, studiul relevă şi faptul că după expunerea la o cantitate mare de zinc, transportul fierului şi a glucozei scade la o treime, și asta provoacă dezechilibre în organism. Excesul de zinc în organism se manifestă prin convulsii, febră, vărsături și chiar leșin.

Ce este sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare funcțională care poate cauza disfuncții ale organelor, mușchilor și nervilor tractului gastrointestinal. Afecțiunea poate provoca dureri abdominale puternice, crampe, balonare, diaree sau constipație, apariția hemoroizilor și a fisurilor anale, dureri de cap, ameteți, stare de slăbiciune datorată pierderii poftei de mâncare, deshidratare și dezechilibre electrolitice, oboseală, etc.

ARTICOLE SIMILARE

Obiceiuri inofensive care fac femeile să se îmbolnăvească mai des

Andreea Damian

A crescut mult numărul europenilor care și-au pierdut încrederea în vaccinuri

Andreea Damian

Tot ce trebuie sa stii despre tensiunea arteriala la gravide

realitatea

Paradoxul pierderii fertilității în căutarea perfecțiunii masculine

realitatea

Covid-19 | Câți oameni trebuie vaccinați pentru a obține imunitatea colectivă

Andreea Damian

STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide

Andreea Damian

Scrie un comentariu