Home > Lifestyle > Stiri > TOP 10 cele mai gay friendly locuri din lume

TOP 10 cele mai gay friendly locuri din lume

10. Nu toate Stele Unite sunt de acord cu uniunile legale între personele de același sex, dar câteva dintre județele Unchiului Sam au făcut deja acest pas. Cam cel mai gay friendly loc din SUA ar fi statul Massachusetts(acolo stă și Ally McBeal) unde s-a legalizat căsătoria între gay în 2004. Statul american nu a recunoscut legea la nivel național, dar, cu toate acestea uniunile civile au fost legalizate și în alte state, printre care Vermont, New Jersey și Connecticut.

09. Danezilor nu le prea pasă dacă vecinul lor are un soț, dar încă nu au permis căsătoria în toate sensurile, cel puțin la nivel textual. Legal, Danemarca îți dă voie să îți înregistrezi parteneriatul cu o persoană de același sex fapt care îți dă aceleași drepturi ca și personelor căsătorite și heterosexuale.

08. Pe 1 noiembrie 2009, Norvegia a devenit cel de-al șaselea loc din lume unde homosexualii se pot căsători. Momentan, Norvegia oferă aceleași drepturi maritale persoanelor de toate orientările sexuale.

07. În anul de mare grație 2003(cred că încă încercam să fac o facultate) Belgia a devenit cea de-a doua țară din lume care a permis mariajul gay. În 2006 și adopția a devenit posibilă, fapt care nu explică deloc de ce Gigi Becali și Vadim Tudor se simt atât de bine în țara respectivă.

06. Africa de Sud poate părea un loc destul de periculos, dar nu și pentru cei cărora le plac personele de același sex. Este singura țară din Africa unde este permisă căsătoria între gay.Ce e amuzant, este faptul că preoți care nu vor să oficieze un astfel de mariaj sunt nevoiți să depună o cerere scrisă pentru a fi scutiți de această sarcină.

05. Încă din 2005 Camera Comunelor din Canada a fost de părere că un mariaj între două persoane de același sex nu poate face rău țării. Prin urmare au votat în favoarea legalizării acestui fel de căsnicii în toată Canada cât e ea de mare. Canadieni uniți-vă!

04. Suedezii cărora le plac suedezii și suedezele cărora le plac suedezele au dreptul la uniune civilă și adopție din 1995. De curând Suedia a permis și Bisericii să binecuvânteze căsniciile între persoanele de același sex.

03. Spaniolii din Spania au transformat mariajul între gay într-un lucru banal. Căsnicia între două persoane s-a leaglizat prin adăugarea la legea deja existentă a unei singure fraze: Căsătoria va avea aceleași cerințe și rezultate când persoanele implcate vor avea același sex. Viva Espana! Åži unde mai pui că și clima e una de vis.

02. Islanda. Conaționalii lui Bjork sunt extrem de toleranți cu homosexualii și lesbienele încă de pe vremea când noi începeam să ne dăm seama că am ieșit de sub comunism. În 1996 minoritățile sexuale au primit dreptul de a se căsători, iar 10 ani mai târziu dreptul de aadopta. Legea adopției a fost votată în unanimitate.

01. Nu știm dacă autoitățile olandeze au vrut să-i păcălească pe toți heterosexualii, cert e că pe 1 aprilie 2001, Olanda a devenit prima țară din lume în care mariajul între gay a devenit legal. Cel puțin unul dintre cei doi parteneri trebuie să fie de naționalitate olandez. În plus, după cum știți, aici homosexualii căsătoriți au și voie să fumeze iarbă.   

Articole asemanatoare
Casatoriile gay nu sunt un tabu la Hollywood! Jim Parsons s-a casatorit!
O cantareata celebra S-A MARITAT cu IUBITA EI!
Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Emanuel Xavier
Daniel Radcliffe: “Nu sunt gay”

Comenteaza acest articol

TOP 10 cele mai gay friendly locuri din lume

by realitatea   2 min
0