Tabu
Image default
lifestyle

TOP 10 cele mai mari păcăleli de 1 aprilie

10. Ipoteza oilor albe. În 2007, realclimate.org, un site neozeelandez a anunțat că a descoperit adevărata cauză a încălzirii globale. De vină ar fi fost numărul din ce în ce mai ridicat de oi albe care reflectau din ce în ce mai mult lumină în atmosferă, astfel încălzind-o din ce în ce mai puternic. În ciuda faptului că noua ipoteză era extrem de hilară, câteva mii de cetățeni au cerut imediat soluții, unii sugerând ca oile să fie vopsite de urgență în alte culori mai puțin reflectorizante.

09. 1 aprilie 2007 a venit cu o veste fabuloasă pentru iubitorii de zâne din toată lumea. Fotografia cu o zână mică postată pe site-ul oficial al Lebanon Circle Magik Co a făcut înconjurul lumii, iar existența zânei, deși decedată, a fost salutată de milioane de oameni. Toți aceștia au fost extrem de dezamagiți când, la sfârșitul zilei, site-ul a anunțat că totul fusese o farsă, iar zâna era prelucrată.

08. Ziua de 1 aprilie a început alarmant pentru locuitorii din Sitka, Alaska. Vulcanul Edgecumbe era pe cale să erupă. Cel puțin asta sugera fumul care ieșea din el. Totul era, însă, doar o farsă. Un glumeț local, Porky Bickar, aruncase de-a lungul mai multor ani câteva sute de anvelope uzate, iar în ziua respectivă le dăduse foc. Lumea a răsuflat ușurată la auzul acestei vești, dar șase ani mai târziu, când un alt vulcan, St. Helen, a erupt pe bune, Porky a primit un telefon în care i se reproșa că a mers prea departe.

07. În 1965, Politiken, un ziar din Copenhaga a dezvăluit că Parlamentul danez a emis o nouă lege care prevedea vopsirea în alb a tuturor câinilor din țară. Scopul acestei legi era diminuarea numărului de accidente auto în care erau implicați câinii. Fiind albi, spunea legea, câinii vor putea fi văzuți mult mai ușor în trafic.

06. Parizienii s-au revoltat spontan în 1986 când au fost anunțați că Turnul Eiffel va fi mutat din locul în care fusese ridicat de Gustave. "Turnul urma să fie mutat în locul în care se va construi Disneyland-ul, iar în locul lui va fi ridicat un stadion de 35 de mii de locuri care va deservi Olimpiada din 1992!" Asta au crezut parizienii că se va întâmpla, chiar dacă anunțul a fost făcut pe 1 aprilie, iar asta înseamnă că și ei se păcălesque!

05. 1 aprilie 1998 a venit cu veste nemaipomenită pentru oamenii stângaci din America. Burger King a anunțat că a scos pe piață hamburgerul pentru stângaci. Produsele incluse în acesta erau toate reorientate la 180 de grade astfel încât stângacii să simtă și mai bine gustul. Instantaneu lanțul de fastfood-uri a primit zeci de mii de comenzi pentru produsele stângace. În același timp, dreptacii și-au revendicat și ei drepturi egale.

04. În 1993, un radio din Koln a dat o știre care a nemulțumit foarte multe persoane. Conform unei noi legislații oamenii nu mai aveau voie să alerge în parcuri mai repede de 9 kilometri pe oră. Motivul: orice viteză care o depășea pe cea "legală" ar fi stresat veverițele care erau în perioada de împerechere. Imediat au și apărut susținători ai acestei cauze, iar unii au militat pentru ea chiar și după ce au aflat că legea fusese o farsă.

03. Poporul suedez și-a imaginat că a dat lovitura în 1968 când Kjell Stensson, directorul singurei televiziuni din țară, a anunțat că oamenii își pot converti televizoarele din alb-negru în color. Procedura era extrem de simplă și consta în acoperirea TV-urilor cu un ciorap de damă. Mii de oameni l-au crezut și au fost dezamăgiți. Amuzant e că prima televiziune color din Suedia s-a lansat tot pe 1 aprilie, dar în 1970.

02. O farsă de 1 aprilie a pus pe jar întrega Londră în 1989. Un OZN a aterizat în oraș și toată lumea s-a panicat maxim. Ample echipaje ale forțelor de ordine s-au deplasat la locul faptei, dar nici polițiștilor nu le prea venea să se apropie de obiectul zburător. Unul mai curajos s-a apropiat de el cu bastonul la înaintare, dar când ușa OZN-ului s-a deschis, iar un omuleț argintiu a ieșit, polițistul a fugit unde a văzut cu ochii. Din fericire pentru rasa umană, omulețul era Richard Branson, directorul de la Virgin Records, un mare pasionat de baloane și farse.

01. Pe 1 aprilie 1915 un aviator francez plin de simțul umorului a zburat pe deasupra unei baze germane și a aruncat ceea ce părea a fi o bombă uriașă. Nemții s-au speriat de mama focului și au început să alerge haotic în toate direcțiile. Spre uimirea lor bomba nu a fost urmată de o explozie, iar când le-a venit inima la loc și au îndrăznit să se apropie de ea au descoperit o minge uriașă de fotbal pe care scria "Păcăleală, fraierilor!".

ARTICOLE SIMILARE

Se destramă U2? Bono însuşi a lansat zvonul

realitatea

Mile Carpenisan

realitatea

Viaţa bate filmul! Un bătrânel de 91 de ani îi citeşte in fiecare zi soţiei povestea lor de dragoste, exact ca in Notebook

Glenn Close are o stea pe Walk of Fame

realitatea

Stephen King continuă lupta virtuală cu Donald Trump dar nu iartă nici NRA

Dora Constantinovici

Catalin Crisan si-a botezat fetita! FOTO

Scrie un comentariu