Tabu
Image default
lifestyle

Top 10 destinații de vacanță Lonely Planet în 2009

Lonely Planet a lansat ediția 2009 a mult așteptatului anuar  ,,Blue List’’ – un fel de Biblie a celor mai hype destinații de vacanță. Mai jos te vom ,,plimba’’ prin 10 țări care alcătuiesc un fel de crème de la crème a almanahului. Recomandate și de timesonline.co.uk. Călătorie plăcută!

1. Tasmania, cu plaje cu nisipul alb, o mare superbă, pe care se spune că navigau pirații…golfuri care-ți taie respirația. Cel mai căutat se pare că este Binalong Bay, unde poți prinde cel mai frumos bronz, hm…Poți închiria aici o casă de vacanță și cu  £67/noapte, detalii gasești pe  bayoffirescottages.com.au.  

2. Å¢ara Bascilor, regiunea Franța/Spania, dar asta știi și tu. Mai știi și că este o zonă destul de sensibilă din punct de vedere al securității, și totuși, este în top 10 destinații, nu? Dar ai pierde drumețiile prin Munții Pirinei, Muzeul Guggenheim din Bilbao sau petrecerile care se țin lanț toată noaptea?  Ca și recomandări de cazare, ghidul îți recomandă Miro Hotel, unde poți găsi o cameră dublă la £91/noapte. Poți închiria o mașină și să ajungi musai la
Mundaka beach, să mănânci tapas la pensiunea Bellas Artes din  San Sebastian
și poți înnopta aici, o cameră dublă costă £45.  

3. Chiloe, Chile. Este un arhipelag, rezervație ecologică și patrimoniu UNESCO. Te vei întâlni cu vrăjitoare și cu multă lume pestriță, dar poți vizita aici   Museo de Arte Moderno…Lonely Planet îți recomandă să ajungi aici cu un vas de croazieră, încearcă site-ul  andeantrails.co.uk  pentru mai multe informatii.

4. KO TAO, Tailanda. Dacă ești fun ,,Lost’’, peisajele sunt aidoma celor din serial. Plaja superbă, marea, un bungalow, foarte puține haine și…cerul este limita! În afară de biletul de avion, care te va costa ceva,  www.bigbluediving.com îți caută cazare cu prețuri cuprinse între £3 și £17/ noapte. La KO TAO ajungi din Bangkok cu un ,,bus-ferryboat’’ care te costa în jur de £14. Nu uita crema de protecție solară…

 5. Languedoc, Franța . Supranumită și ,,Cenușăreasa sudului Franței’’, care a stat multă vreme în umbra  Provence- ului și a  . Acum este una dintre cele mai hot destinații de vacanță, cu plajele sale întinse, o zonă de un romantism molipsitor și cu orașele sale chic,  Montpellier, Sète și  Nîmes. Lonely Planet îți recomandă să te cazezi în  Carcassonne, la hotelul  Montmorency, unde o cameră dublă te poate costa £50. Orașul are și un aeroport și poți verifica de pe  acum ce alternative de  zbor ai  cu companiile lowcost, asta dacă nu pregătești o  vacanță franceză mai lungă, via Paris și ajungi aici cu o mașină închiriată. Cred că nu te vei plictisi de Franța, niciodată!

6. NAM HA, Laos. Numai dacă tu, iubitul și grupul vostru de prieteni sunteti amatori de drumeții și ,,aventuri montane’’, vă dați în vânt după cascade și platouri cu priveliști amețitoare… Jungle nedescoperite încă de antropologi, sate în care locuiesc comunități multietnice…Dacă ți-a plăcut ce ai citit până acum, și nu visezi la un mic-dejun cu croissante și cafea cu lapte, ci mai degrabă la ,,specialități’’ extrem de eco și de simple, recomandările sunt să te cazezi la Boat Landing Guest House unde o dublă B&B(Bed & Breakfast) te poate costa £17. Dacă vrei să faci rafting, ai Luang Nam Tha, unde Green Discovery te așteaptă cu echipamente  de ultimă generație, pe care numai trupele de comando americane le mai au…și da, poți face aici și mountain-biking. Repet, asta numai dacă ești o ,,wonder woman’’ care detestă tocurile și fustele conice…

7. THE BIG ISLAND, Hawaii. Se pare că are toate ingredientele pentru o  vacanță perfectă, și cred că ai văzut ceva filme cu Elvis până acum (,,Girls, girls, girls’’, ,,Blue Hawaii’’)…ai aici inclusiv un Vulcan care nu a mai erupt de ceva vreme, dar nu se știe niciodată…În momentul de față insula nu este foarte scumpă și nici turiștii nu s-au grăbit cu ,,invaziile’’…Încă…Poți petrece aici o vacanță liniștită, la soare (ai plaje cu nisip alb, negru sau…verde), sau să iei lecții de călărie, pe unul dintre caii de la ranch-ul din  Mauna Kea. Kona Village Resort () este recomandarea Lonely Planet, unde 7 nopți, cu tot cu zbor și închirierea unei mașini te pot costa în jur de £2,009/persoană, cu  United Vacations (0844 499 2229).

8. San Andres & Providencia, Columbia. Sunt două insule, numite de localnici Yin & Yang. Se află în Arhipelagul Caraibean al Columbiei. San Andres îți oferă multe sporturi acvatice, dar și tururi cu Segway, cunoști, cred, simpaticul vehicul cu care se plimbă stuff-ul de la BCR Open Romania, în fiecare an, foarte eco…Providencia este destinația pentru o vacanță romantică sau de recuperare după o despărțire, de la caz la caz… Este indicat să te sfătuiești cu operatorul tău de la agenția de turism cum ajungi cel mai bine aici…

9 SVALBARD, Norvegia. Asta dacă reziști la temperaturi foarte scăzute, pentru că aici este frig tot anul, deci, din nou, fără flip-flopși, bluze și rochii vaporoase…Fiorduri, zăpada cea mai albă…Este numită și Cold Coast…da, se află la 1,000 de km distanță de Polul Nord. Te vei întâlni însă cu urși polari, pentru că se pare că sunt destul de mulți în această zonă. Îți amintești de povestea lui Fram? L.P. îți recomandă să vii aici la începutul lunii august.  Poți zbura de la  Oslo până la Longyearbyen și de aici să faci excursii cu snowmobilul sau cu săniile trase de minunații husky. Inițial m-am gândit că nu aș suporta să știu că niște câini sunt chinuiți în acest fel, dar apoi am citit despre asta, că le place foarte mult, ei chiar cred că se joacă….totuși, dacă ești mai plinuță, alege snowmobilul, te rog.

10. YUNNAN, China. După Olimpiadă, Beijingul trebuie să respire, nu? Acum Yunnan este hype, cu terase întinse de plantații de orez,  platouri tibetane… Dacă ți-a plăcut filmul ,,Tigru și Dragon’’, este destinația perfectă.
Intră pe
www.banyantree.com pentru info hoteluri în Lijiang  sau Zhongdian.
Poți călători cu  Air China (020 7744 0800,
), de la Heathrow (Londra) și până la  Kunming.

Dacă vrei să studiezi ghidul Lonely Planet 2009, îl poți comanda online, costă doar  £15.99.

 

ARTICOLE SIMILARE

Eddie Murphy, gazda Oscarurilor în 2012

realitatea

Beyonce nu o mai suportă pe Lady GaGa

realitatea

Rihanna, prea goală pentru Vogue

realitatea

Demi Moore: Nu sunt demnă de dragoste!

realitatea

Curățenie de toamnă în stil (feng-)shui

realitatea

Always susţine femeile active!

4 comentarii

Scrie un comentariu