Tabu
Image default
FASHION

TOP 10 femei care au revoluționat lumea

10. J. K. Rowling. Creatoarea lui Harry Potter. Cu siguranță nu este cea mai talentată scriitoare a tuturor timpurilor, deși cărțile ei ne țin în suspans la fel de tare ca cele ale Agathei Christie, dar este unul dintre autorii cu cele mai mari vânzări în librării. Cărțile din seria Harry Potter s-au vândut în peste patru de milioane de exemplare, iar averea a ajuns rapid la un miliard de dolari.

FOTO: topnews.in

09. Larissa Latynina. Este cea mai premiată sportivă din toate timpurile. Nici măcar vreun bărbat nu a reușit să atingă această performanță. A câștigat la Jocurile Olimpice nu mai puțin de optsprezece medalii, din care nouă de aur. Recordul gimnastei din fosta Republică Sovietică rezistă și în ziua de astăzi.

FOTO: nypost.com

08. Marguerite Patten. Prima femeie chef devenită celebră prin intermediul media, adică al BBC Radio. Rețele sunt un succes și în zilele noastre, dar acesta nu este cel mai mare merit al ei. Marguerite a lucrat pentru Ministerul Economiei din Regatul Unit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial unde a elaborat o serie lungă de rețete minimaliste (practic făcea o delicatesă din orice găsea prin casă) pe care le transmitea mai apoi la radio. Unele dintre vocile importante ale momentului spun că fără ea, Marea Britanie au ar fi trecut prea bine peste criza alimentară, iar oamenii nu ar fi făcut la fel de ușor față foametei.

FOTO: celebrity-chef-appearance-booking-agent.com

07.Annie Leibovitz. Considerată de multe voci ca fiind fotografa sufletului, Annie Leibovitz este una dintre figurile marcante în lume artei din zilele noastre. Fotografiile și ideile ei din Rolling Stones și nu numai au făcut și încă fac rapid înconjurul lumii, mai ales că este unul dintre fotografii care prezintă cele mai mari celebrități în ipostaze mai mult decât inedite.

FOTO: 1.bp.blogspot.com

06. Margaret Thatcher. Poate cea mai marcantă figură feminină în politica dominată de bărbați. Poreclită "Doamna de Fier", Thatcher a dovedit abilități de conducere fenomenale în perioada în care a fost premierul Marii Britanii, 1979-1990. Picată în dizgrație în 1982, măsurile lui Margaret s-au dovedit atât de eficiente și în beneficiul populației, încât în 1983 a fost realeasă în funcție.

FOTO: timesonline.typepad.com

05. Meryl Streep. Că este cea mai bună actriță a tuturor timpurilor o spune toată lumea, mai puțin ea care nu înețelege de ce toți o cataloghează astfel. Nu este cea mai mare câștigătoare de Oscar (Katherine Hepburn are acest titlu cu patru premii), dar a fost nominalizată de șaisprezece ori și a câștigat de două ori. În plus orice rol i se potrivește ca o mănușă.

FOTO: broadway.tv

04. Madonna. Este, fără îndoială, cântăreața cu cel mai mare succes la nivel global. Åžtim cu toții că nu are o voce fenomenală, dar cu ajutorul unei forțe supraomești și a unei determinari absolute a reușit să devină artista cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile. Peste 300 de milioane, iar recordul ei este recunoscut și de Guiness World Records.

FOTO: saidaonline.com

03. Oprah Winfrey. Cea mai reprezentativă figură a lumii media. A devenit celebră în toată lumea datorită unui talk show din care a reușit să facă un fenomen nu doar în televiziune (cu recorduri absolute de audiență), dar și în lumea afacerilor. A fost, la un moemnt dat, singurul miliardar de culoare din lume, iar averea ei depășește 1,5 miliarde de dolari.

FOTO: pollsb.com

02. Emmeline Pankhurst.
Revista "Time" a numit-o una dintre cele mai importante personalități al secolului trecut. Este cunoscută ca fiind unul dintre părinții feminismului și întemeietoarea mișcării sufragetelor în Marea Britanie datorită căreia femeile au câștigat multe drepturi, inclusiv cel de a vota. Despre ea se spune că a creat o imagine a femeii contemporane care rezistă și azi.

FOTO: myhero.com

01. Coco Chanel. Fondatoarea celei mai cunoscute case de modă din lume. Dar, evident, nu doar numele este aportul ei pe această lume. Coco a schimbat, practic, moda cu ideile inovatoare și simțul estetic extrem de dezvoltat. Aportul ei la evoluția civilizației au făcut-o să die singurul designer vestimentar în topul celor mai importante personalități ale secolului trecut.

FOTO: only-designer-handbags.com

ARTICOLE SIMILARE

Prima intalnire cu vintage: Silvia

realitatea

Max Mara ⎥ O colecție croazieră frumoasă ca un roman rusesc

Ciocîrlan

SUMMER DREAMS, noua colecţie de bijuterii Sheba

realitatea

Trend alert: Cizmele de blana

realitatea

Fashion Editor TABU, JANINA NECTARA la Firenze4Ever, cel mai tare eveniment online de moda !

realitatea

Ivanka Trump închide compania de modă care îi poartă numele

Andreea Damian

Scrie un comentariu