Tabu
lifestyle

TOP 10 filme profitabile care au luat Oscarul pentru cel mai bun film!

La sfarsitul acestei saptamani iubitorii de film se pot bucura de unul dintre cele mai asteptate momente ale anului, ceremonia de decernare a premiilor Oscar.  Oscarul pentru cel mai bun film a insemnat de-a lungul timpului nu doar glorie si onoare pentru cei care l-au castigat, ci, pentru unii, si un profit urias. Va propun sa vedeti care au fost filmele castigatoare de Oscar cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

10. În 1988 a plouat nu doar cu faimă și respect, dar și cu bani peste producătorii minunatului Rain Man. Povestea neobișnuită a celor doi frați neobișnuiți care trebuie să-și împartă o moștenire neobișnuită a avut încasări de aproape 413 milioane de dolari doar din vânzarea biletelor în cinematografe. Filmul lui Barry Levinson a luat 4 Oscaruri printre care cel pentru mai bun film al anului și pentru cel mai bun actor în rol principal, Dustin Hoffman. În plus a arătat tuturor că și Tom Cruise poate face un rol magistral.

09. Dances with the Wolves a strâns din încasări peste 424 de milioane de dolari, fapt care l-a făcut pe Kevin Costner un om extrem de bogat. Pe lângă faptul că a produs filmul, Costner l-a regizat și a jucat rolul principal. Filmul a atras publicul și criticile pozitive mult mai tare decât o stână atrage lupii și a luat șapte premii Oscar din 13 nominalizări. Kevin a ratat Oscarul pentru cel mai bun actor în favoarea lui Jeremy Irons, dar aplecat acasă cu cele pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

08. Încasările primului Shrek, Shrek simplu, au fost pe măsura staturii personajului principal. 455 de milioane de dolari au curs în buzunarele producătorilor doar în cele câteva luni în care a rulat în cinematografe. Povestea a prins și copii și la părinți la fel de tare, iar vocile lui Mike Myers, Eddie Murphy(cât de tare era Măgarul!!) și Cameron Diaz vor rămâne pentru totdeauna în istoria filmelor de animație. Shrek a luat un singur Oscar, dar cel mai important, practic. Pentru cel mai bun film de animație al anului.

07. Numărul dușmanilor omorâți de Russell Crowe în Gladiatorul pălește rău de tot în fața numărului dolarilor intrați în conturile producătorilor filmului. În anul de grație 2000, Ridley Scott a dat lovitura cu o poveste din timpul imperiului roman! Peste 456 de milioane de dolari a adunat Galdiator doar în cinematografe, iar publicul a demonstrat încă o dată că drama transpusă în efecte speciale face toți banii. Åži criticii americani s-au arătat impresionați. Filmul a fost nominalizat la 12 categorii și a luat 5 premii, inclusiv pentru cel mai bun film.

06. Producătorii lui Wall-e au strâns tot atâția bani cam câte deșeuri strânsese robotul în film. O grămadă! Povestea de dragoste dintre un roboțel și o roboțică a fermecat întreaga planetă care a plătit peste 532 de milioane ca să îl vadă în sălile de cinema. Filmul a avut șase nominalizări la Oscar, dar a câștigat unul singur pe care Wall-e și Eva îl împart cu dragoste:). Pentru cel mai bun film de animație în 2009.

05. Gustul mâncării ca la mama acasă nu poate fi comparat decât cu încasările uriașe ale gustosului film de animație Ratatouille. Povestea șobolănelui pasionat de arrrrrta culinarrrră a vândut bilete în valoare de 616 milioane de dolari și ne-a făcut pe toți să ne plouă în gură într-un cinemtograf în care nu puteai mânca decât floricele. Frustrant!  Dar nu și pentru creatorii filmului care a primit 5 nominalizări la Oscar. Au trebuit, totuși, să se mulțumească cu unul singur, pentru cel mai bun film de animație în 2008.

04. “Viața e ca o cutie de bomboane de ciocolată… Niciodată nu știi ce vei găsi înăuntru.” Nici producătorii lui Forrest Gump nu prea bănuiau ce-i așteaptă când au făcut filmul. Opera lui Robert Zemeckis s-a dovedit o capodoperă din toate punctele de vedere. Peste 679 de milioane de dolari în toată lumea și treisprezece nominalizări la Oscar. Filmul a fost recompensat cu șase statuete până la urmă. Printre ele, cel pentru unul dintre cele mai bune roluri ale tuturor timpurilor, Tom Hanks și pentru cel mai bun film al anului 1995.

03. Banii i-au găsit pe producătorii lui Finding Nemo mult mai repede decât Nemo s-a regăsit cu tatăl lui. În doar câteva luni, filmul a încasat peste 865milioane de dolari devenind unul dintre cele mai profitabile filme de animație din toate timpurile. Cel mai amuzant e sigur(părere personală), iar Ellen DeGeneres ne-a devenit și mai simpatică după ce i-a dat viață uitucei Dory. Finding Nemo a avut patru nominalizări la Oscar și l-a luat doar pe cel pentru cel mai bun film de animație în 2004.

02. În momentul în care regele s-a întors, s-a întors plin de bani! Lord of the Rings: The Return Of the King a încasat nu mai puțin de 1 miliard și 130 milioane de dolari în toată lumea. Ca și cum asta nu ar fi fost suficient, a primit și 11 nominalizări la Oscar. Dar nici asta nu a fost suficient! Le-a și câștigat pe toate. Printre ele și Oscarul pentru cel mai bun film al anului.

01. Când s-a scufundat Titanicul cu siguranță nu valora cât încasările filmului lui James Cameron. Adică 1 miliard 835 de milioane de dolari doar din bilete. Recordul de vizionări îi aparține unei tinere din Italia care l-a văzut la cinematograf de vreo 60 de ori. Pe lângă banii fără număr, fără număr, filmul a primit și 14 nominalizări la Oscar din care a câștigat “doar” 11, inclusiv cel pentru filmul anului. Din păcate printre nominalizările nematerializate s-a aflat și Kate Winslet, propusă la categoria cel mai bun rol principal feminin.

ARTICOLE SIMILARE

Licitatia de Toamna- Top 100 mari maiestri ai artei romanesti

Cea mai SOLIDA femeie-bodybuilder dezvaluie de ce NU ARE IUBIT

Ghici cine își promovează filmul în New York

realitatea

Gest ULUITOR din partea juratilor unui concurs de talente!

Scarlett Johansson, geloasă pe Blake Lively

realitatea

Megan Fox, mireasă de Hawaii – FOTO

realitatea

Scrie un comentariu