Tabu
Image default
Slider

Top 10 țări cele mai dependente de turism

În ultima lună, industria turistică globală s-a prăbușit, din cauza pandemiei coronavirusului. Țările cele mai dependente de turism pentru a supraviețui și a prospera sunt printre cele mai afectate.

Industria turismului poate fi o parte importantă a economiei globale a unei țări, prin crearea de locuri de muncă în sectorul serviciilor și prin generarea de venituri din plățile primite pentru servicii și bunuri. Economiile unor țări se bazează mai mult pe turism decât pe altele.

Așadar, atunci când roțile și elicele încep să se rotească și începem să călătorim din nou – și este foarte probabil să vedem un avânt rapid în industrie ca reacție la carantină – merită să ne gândim unde vom merge și de ce. Dacă citiți acest lucru, probabil că vă place să călătoriți.

bangladesh
Bangladesh are 944 de locuri de muncă la fiecare 100 de turiști

Și uitându-ne la lista definitivă pe care Official Esta a alcătuit-o pentru a defini acele țări care depind cel mai mult de călătorii, este o fericită coincidență faptul că sunt, fără excepție, locuri extraordinare de vizitat și, probabil, nu se află în topul majorității itinerariilor de călătorie.

Pe baza datelor, Bangladesh este țara cea mai dependentă de turism, cu un număr extraordinar de 944 de locuri de muncă la fiecare 100 de vizitatori în țară sau nouă locuri de muncă la fiecare turist.

Top 10 țări dependente de turism

  1. Bangladesh – 9 joburi per turist (944 per 100)
  2. India – 2 joburi per turist (172 per 100)
  3. Pakistan  – 2 joburi per turist (154 per 100)
  4. Venezuela  – 1 job per turist (101 per 100)
  5. Ethiopia – 1 job per turist (99 per 100)
  6. Madagascar – 1 job per turist (93 per 100)
  7. Filipine  – 1 job per turist (83 per 100)
  8. Guinea   – 1 job per turist (77 per 100)
  9. Libia  – 1 job per turist (68 per 100)
  10. Nigeria  – 1 job per turist (66 per 100)

De obicei, „acest lucru este într-adevăr pozitiv pentru comunitatea din Bangladesh – și pentru oamenii care vizitează această țară- pentru că înseamnă că există o economie înfloritoare”, a remarcat Jayne Forrester, Director Dezvoltare Internațională la Official Esta, înainte de pandemie. Deși acum, această țară lasă țara mai expusă unui deficit turistic și deci cu un risc mai mare de șomaj.

Pe locul doi, dar mult în urmă în ceea ce privește numerele se află India, cu 172 de locuri de muncă disponibile pentru fiecare 100 de turiști. Într-o țară întinsă și populată ca India, acest lucru echivalează cu 26.741.000 de locuri de muncă în turism sau aproape două pentru fiecare turist.

Se observă cu topul este predominat de țări asiatice și africane. Lista se bazează pe date care arată contribuția directă a călătoriilor și turismului la angajare pentru a stabili câte locuri de muncă în turism sunt create pentru fiecare 100 de vizitatori din aproximativ 170 de țări din întreaga lume. În 2019, 1,5 miliarde de sosiri turistice internaționale au fost înregistrate la nivel global – o cifră care se preconizase că va crește cu aproximativ 4% în 2020, deși acum vom vedea în mod clar o scădere semnificativă a acestei cifre, indiferent cât de repede vor reveni lucrurile la normal.

Turismul aduce cu sine locuri de muncă în numeroase forme, de la lucrătorii din restaurante și baruri, până la personalul operatorilor de turism front și back office, ghizi locali, hotelieri, personal închirieri de mașini și multe altele. De cele mai multe ori, turismul este un motor al creșterii locurilor de muncă și al unei economii sănătoase – într-adevăr, în 2017, unul din cinci noi locuri de muncă create la nivel mondial era în turism.

ARTICOLE SIMILARE

Totul despre vaccinul antiCovid-19 care a ajuns în România. Ce conține și care sunt reacțiile adverse

Andreea Damian

Cum stabilești locul perfect pentru cărare în funcție de forma feței

Andreea Damian

Bucurestiul in weekend, 17-19 februarie

realitatea

Cum ne alegem un costum de baie in functie de forma corpului?

realitatea

Tina Turner spune că nu știe dacă îl poate ierta pe Ike „pentru tot ce mi-a făcut”

realitatea

Serena Williams încă se luptă cu depresia post-partum

Andreea Damian

Scrie un comentariu