Home > Lifestyle > TOP 10 tehnici de supravietuire la locul de munca

TOP 10 tehnici de supravietuire la locul de munca

Ca in orice colectiv, la locul de munca trebuie sa te adaptezi atat cu mediul, cat si cu colegii. In mod evident, unde sunt mai multe persoane, sunt si mai multe pareri, asa ca exista cateva reguli nescrise de supravietuire la locul de munca.

10. Spune-ti problemele cu voce tare. Nu chiar toate. Adica, daca un șef miroase a transpiratie, nu-i spune asta! Dar, daca ai vreo problema cu un coleg, e indicat sa vorbesti direct cu el decat sa stai si sa-ti faci un car de nervi.

09. Alege un job la care te pricepi.
Daca nu ai ajuns neurochirurgul care te visai in copilarie, nu e nicio problema pentru ca sigur ai descoperit ca ai alte talente. Este foarte important sa te pricepi la ceea ce faci. Vei evita, astfel, ca sefii sa te certe in continuu, iar laudele te vor face sa te simti extrem de bine la locul de munca.

08. Fa haz de necaz. In sensul ca nu are rost sa te enervezi din cauza tuturor maruntisurilor. Asa ca, ori de cate ori simti ca iti ia capul foc, trage puternic aer in piept si fa repede o gluma. Hai ca poti!

07. Nu uita ca prima impresie conteaza foarte mult! Asa ca in prima zi (si nu numai) de munca imbraca-te frumos, dar nu exagerat, intra in vorba cu lumea, dar nu vorbi prea mult, asculta sfaturi, nu te da destept, zambeste tuturor si arata-le noilor colegi ca esti de treaba, ca nu esti salbatic si ca sunt sanse sa va intelegeti si sa lucrati foarte bine.

06. Imprieteneste-te cu un workaholic!
 In primul rand, te va ajuta sa iti faci treaba mai bine si mai eficient si, in al doilea rand, va pune o vorba buna pentru tine cand vei avea probleme cu sefii. Iar sefii cam asculta de angajatii model.

05. Daca nu ai deja asa ceva, gaseste-ti un iubit sau o iubita la locul de munca. De preferinta… sa arate bine. Ceilalti vor crede, brusc, ca esti foarte cool, te vor invidia, adula si vor incerca sa se imprieteneasca cu tine.

04. Poarta-te bine cu seful.
Asta inseamna ca, inainte de toate, trebuie sa il cunosti. Daca e un idiot, incearca sa nu il enervezi, daca e genul caruia ii place sa fie lingusit, linguseste-l, dar fara sa te vada restul colegilor. Si, un sfat in plus, afla ce ai in comun cu el pentru ca asta te va ajuta sa te imprietenesti cu el.

03. Trebuie sa te imprietenesti cu colegii de munca. Chiar daca, aparent, nu ai nimic in comun cu ei trebuie sa intri in contact cu cei cu care lucrezi. Timpul va trece mai repede, ai cu cine sa barfesti sefii si cui sa te plangi atunci cand un alt coleg te enerveaza. Partea buna e ca vei descoperi ca ai ceva in comun cu fiecare in parte.

02. Spala-te frecvent! Da, da, da, ai citit bine! Daca mirosi urat, toata lumea te va evita si va rade de tine! Ceea ce nu e bine!

01. Nu trebuie sa muncesti tot timpul.
Adica nu trebuie sa muncesti in continuu toate cele opt ore de program. Daca ai un birou al tau, iti termini mai devreme sarcinile si esti ferit de privirile celorlati, ar fi bine sa faci ceva ce iti place. Intra pe Facebook, uita-te la un episod din serialul preferat sau joaca-te jocuri pentru copii de sapte ani. Te vei simti ca acasa, iti spun eu!


Loading...

Comenteaza acest articol

TOP 10 tehnici de supravietuire la locul de munca

by realitatea   2 min
0