Home > Lifestyle > Stiri > Top 20 sinucideri celebre

Top 20 sinucideri celebre

20. Reinaldo Arenas. Cunoscutul poet cubanez s-a sinucis cu o supradoză de alcool și droguri după ce a aflat că este infestat cu virusul HIV. În scrisoare de adio și-a îndemnat conaționalii să părăsească Cuba.

19. Justin Fashanu. Fotbalistul britanic s-a spânzurat după ce fusese acuzat că violase o minoră. A lăsat scris că actul sexual fusese cu acordul fetei.

18. Friedrich Alfred Krupp. Bogatul industriaș s-a sinucis după ce în presă a apărut un articol care îi dezvăluia homosexualitatea.

17. Brutus. S-a autoîmpins într-o sabie. A făcut-o oarecum nevoit după ce o bucată de vreme se rugase de diverse persoane să-l omoare. Cauza: nemulțumirile politice și păcatele mai vechi.

16. David Strickland. Actorul din Suddenly Susan s-a spânzurat. Se crede că a făcut acest gest pentru că își întrerupsese tratamentul cu litiu pentru atenuarea depresiei.

15. Nero. S-a aruncat în Tibru după ce a constatat că toți servitorii părăsiseră palatul și nu avea cine să-l omoare. Cauza: revoltele poporului împotriva sa.

14. Jack London. S-a sinucis cu supradoză de morfină și atropină cel mai probabil din cauza unei insuportabile dureri renale. Singura care a contestat ideea sinuciderii a fost văduva lui.

13. Cleopatra. Ca și în alte cazuri nu se știe dacă s-a sinucis sau a fost ucisă. Oricum, dacă s-a sinucis a facut-o pentru că era, în general, dezamagită și pretențioasă. Cleopatra și-a sfârșit zilele fiind mușcată de o cobră, pe care chiar ea ar fi provocat-o.

12. Sylvia Plath. Scriitoare, poetă și eseistă, Plath s-a sinucis prin gazare, băgându-și capul în cuptorul din bucătărie. În prealabil izolase camerele în care dormeau copiii cu haine și prosoape ude.

11. Diane Arbus. Celebra fotografă s-a sinucis la 48 de ani din cauza depresiei. A făcut-o cu ajutorul pastilelor și tăindu-și venele cu o lamă.

10. Iuda. S-a spânzurat după ce l-a trădat pe Isus.

09. Vincent van Gogh. S-a împușcat în piept. În ultimii ani de viață lui Vincent i se agravaseră bolile psihice, iar el fie nu mai voia, fie nu mai putea să picteze.

08. Michael Hutchence. Sinuciderea e doar o speculație în cazul solistului de la INXS. Acesta a fost găsit spânzurat într-o cameră de hotel. O altă ipoteză ar fi că s-a spânzurat fără voie în timpul unor practici sexuale mai neobișnuite.

07. Virginia Woolf. Åži-a umplut buzunarele cu pietre și s-a înecat într-un râu. Cauza: depresie puternică aprofundată de distrugerea Londrei în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În biletul de adio a mărturisit că simte că înnebunește din nou.

06. Ernest Hemingway.
S-a împușcat după o perioadă de internări și tratamente pentru boli ale sângelui și inimii. Se bănuia că suferea și de paranoia, crezând că este urmărit de FBI. Mai târziu s-a dovedit că așa era. Åži fratele lui mai mic, Leicester, s-a sinucis tot prin împușcare, iar nepoata, Margaux, cu supradoza de fenobarbital.

05. Adolf Hitler și Eva Braun. Cei doi s-au sinucis într-un buncăr din Berlin după căderea celui de-al treilea Reich. Pentru trecerea spre eternitate dictatorul absolut și iubita lui au ales cianura. Alături de cadavrele celor doi au fost descoperite și cele ale soților Goebbels și ale celor șase copii ai lor.

04. Sigmud Freud. S-a sinucis cu morfină fiind ajutat și asistat de doctorul său, Max Schur. Cauza: De-a lungul vieții suferise mai mult de 30 de operații din cauza cancerului oral provocat de fumat. La momentul respectiv a considerat orice formă de luptă împotriva bolii ca fiind inutilă.

03. Dalida. Diva Franței s-a sinucis cu barbiturice. În scrisoarea de adio și-a cerut iertare pentru gestul făcut și a mărturisit că viața i se părea de nesuportat. Este primul artist care a obținut un disc de diamant.

02. Kurt Cobain. S-a împușcat în garaj unde a și fost descoperit de un electrician care venise să instaleze un sistem de alarmă. A lăsat un bilet în care spunea că nu mai simțise de prea mulți ani entuziastmul de a compune sau asculta muzică. În sânge i s-a găsit o cantitate considerabilă de heroină și Valium.

01. Marylin Monroe. A fost găsită moartă în propria casă după ce luase o supradoză de somnifere. În jurul morții divei au fost făcute zeci de speculații, printre care cea conform căreia ar fi fost ucisă de frații Kennedy.

Articole asemanatoare
O persoană moare prin sinucidere la fiecare 40 de secunde, potrivit Organizației Mondială a Sănătății
sinucidere
Cum recunoști o persoană care se află în pragul sinuciderii
Un tanar actor roman s-a SINUCIS inexplicabil
TRAGEDIE in Prahova: Un tanar de 28 ani s-a sinucis din dragoste, omorand alti 5 oameni!

Comenteaza acest articol

Top 20 sinucideri celebre

by realitatea   3 min
0