Tabu
Image default
CULTURESlider

Top 7 emisiuni ce promoveaza cultura la TV

Televiziunea romaneasca de azi nu promite prea multe cand vine vorba de cultura, preferand sa promoveze tot felul de non-valori, scandaluri, aspecte negative ale societatii.

Cu toate astea, pe ici, pe colo se strecoara si exceptii, de care ar trebui sa profitam din plin. Mai jos, gasiti un top 7 al emisiunilor culturale de la TV sau sapte stele razlete pe un cer intunecat, cum imi place mie sa spun.

  1. „Profesionistii”, cu Eugenia Voda, la TVR1

O emisiune care priveste dincolo de faima unor persoane, ajunse personalitati; priveste in sufletul lor si reuseste sa vada de fiecare data daca succesul obtinut a izvorat din fericire sau din neajunsuri, incurajandu-ne pe toti sa ne afirmam si sa vrem sa stim.

  1. „Garantat 100%”, cu Catalin Stefanescu, la TVR1

Catalin Stefanescu, amfitrionul emisiunii “Garantat 100%” ne zambeste si spune, cu o voce calda: “Salutare, salutare la toata lumea”. Incepe o noua emisiune Garantat 100% si te uiti la ea si observi cum entuziasmul echipei, care a pornit la drum in 1999, inca se simte in fiecare emisiune. Catalin Stefanescu n-a obosit deloc sau, cum spune chiar el, “nu e cazul sa ne prafuim”, iar fiecare intalnire este inca un prilej pentru a le arata oamenilor ca Garantat 100% a devenit “felul nostru de a face si de a intelege televiziunea”.

  1. „5 minute de istorie”, cu Adrian Cioroianu, la TVR2

Ar trebui sa ne cunoastem trecutul si originile, pentru a putea privi cu incredere la viitor. Putem face asta vreme de 5 minute, in compania lui Adrian Cioroianu, care nu se sfieste sa fie direct sau subtil, cand e cazul. 5 minute deloc plictisitoare, parca total diferite de ora de istorie din liceu.

  1. „Bookface”, cu Costi Rogozanu, la Realitatea TV

Tot un fel de „om care aduce cartea”, Costi Rogozanu ne vorbeste si el de carti si cu cat sunt mai multi cei care ne ispitesc la lectura, cu atat mai mare este tentatia noastra de a ceda ispitei.

  1. „Destine ca-n filme”, cu Iuliana Marciuc, la TVR2

Titlul spune totul, caci este vorba de diversi oameni care au ajuns mari in domeniile lor, dar care au fost candva mici in propriile destine, in sensul ca spectaculozitatea vietii i-a ranit uneori, i-a indurerat sau i-a surprins.

  1. „Cultura minoritatilor”, la TVR2

Iata o emisiune care are rolul de a elimina prejudecati, de a ne face sa vedem realitatea diversificata, adica exact asa cum e ea. Diferenta inseamna unicitate, iar unicitatea e o frumusete pe care trebuie sa o intelegem si sa o celebram. Acesta pare sa fie mesajul.

  1. „Ora regelui”, la TVR1

Aceasta este o emisiune necesara identitatii noastre culturale si nationale, care demonteaza credintele conform carora capetele incoronate traiesc ca in basme. Ora regelui are tot atatea minute cate are si ora oricarui om de rand.

Sa savuram cultura, caci o regasim greu in media din Romania si riscam sa o pierdem repede, daca nu facem ceva in acest sens.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

4 esecuri incredibile, dar adevarate de la nuntile vedetelor

realitatea

Consultații poetice și coregrafice ⎢ Valentina de Piante

Ciocîrlan

Cine este Alina Binder, viitoarea soţie a fostului principe Nicolae

Andreea Damian

Cea mai buna poveste a unei despartiri, din toate timpurile

realitatea

Oana Roman și Marius Elisei, din nou împreună!

Andreea Damian

Scrie un comentariu