Home > Lifestyle > Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

Insomnia este semn clar al stresului si oboselii acumulate de-a lungul zilei. Probabil ai fost in situatia in care ti-ai dorit sa te bucuri de un somn odihnitor, insa odata cu venirea noptii intreaga stare a disparut, iar tu ai devenit mai activ ca niciodata.

Iata 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie:

  1. Stabileste o ora stricta de a te trezi dimineata – Un program echilibrat este perfect pentru a te scapa de lipsa somnului. Este bine sa invatam organismul sa se culce la o ora decenta, pentru ca dimineata sa poata fi pregatit pentru urmatoarele activitati. Daca programezi o ora pentru a te trezi, seara, oboseala nu va putea fi invinsa si te vei putea bucura de un somn odihnitor.
  2. Fa o baie calda inainte de culcare – Este indicata o baie calduta inainte de a te baga in pat, pentru ca acest lucru ajuta mintea sa se relaxeze, iar cresterea si scaderea temperaturii corpului induce senzatia de somn si te scapa de insomnie.
  3. Iesi la o plimbare in aer liber – Plimbarea favorizeaza relaxarea si ajuta sa iti reglezi obisnuintele legate de somn. O plimbare nocturna poate face minuni pentru somnul si organismul tau.
  4. Bea ceva cald – Ceaiul de tei este recunoscut pentru proprietatile sale revigorante asupra organismului si pentru a-l calma. De asemnea, este recomandat laptele cald pentru ca da senzatia de somn imediat dupa ce este consumat.
  5. Foloseste dormitorul doar pentru a te odihni – Incearca sa-ti imparti activitatile de pe timpul zilei astfel incat proiectele de la serviciu sa nu fie facute din varful patului. Dormitorul trebuie sa cuprinda doar activitatile de seara.
  6. Recupereaza orele de somn pierdute – Daca ai pierdut mai multe nopti sau te-ai culcat tarziu in ultima perioada, evita sa faci acest lucru si in zilele urmatoare. Incearca sa te bagi in pat cu cel putin o ora mai devreme pentru a recupera orele de somn.
  7. Temperatura aerului din dormitor trebuie sa fie potrivita – Studiile arata ca o camera perfecta pentru dormit trebuie sa aiba o temperatura intre 15 si 23 de grade. Extremele in ceea ce priveste temperatura conduc la scaderea calitatii somnului.
Articole asemanatoare
stres
Bărbații își stresează soțiile de două ori mai mult decât o fac copiii
somn
Studiu: Persoanele cu cataractă dorm mai prost
banane
Ceaiul de banane, remediul natural împotriva insomniei
Christina Applegate
Adevărul despre problemele de sănătate ale Christinei Applegate

Loading...

Comenteaza acest articol

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

by realitatea   1 min
0