Tabu
Slider

Torsul pisicii are efecte terapeutice. INFOGRAFIC fascinant care îți dă motive să-ți iei una

Găsești sunetul pe care-l scoate torsul unei pisici liniștitor? Mulți oameni presupun că sentimentul este asociat cu mulțumirea și bunăstarea pisicii – dar e de fapt ceva mai mult decât atât. Torsul animalului are un efect terapeutic extraordinar, putând fi de real ajutor persoanelor care suferă, de exemplu, de afecţiuni ale inimii.

Dovezile științifice sugerează că torsul poate fi benefic atât pentru proprietar, cât și pentru pisoi. Ei bine, totul are legătură cu frecvența, care este, întâmplător, folosită în terapiile vibraționale.

Terapia vibrațională întărește musculatura, tonifică și remodelează corpul, stimulează circulația și drenajul limfatic, revigorează organismul, accelerează metabolismul și crește densitatea osoasă și mobilitatea articulară. Teoretic, vibrațiile de frecvență joasă emise o pisică ce toarce pot ajuta o persoană să se vindece.

Gemma Busquets, un designer din Barcelona, a creat un infografic cu beneficiile pe care torsul pisicii le aduce organismului. „Am ales acest proiect pentru că iubesc pisicile”, a spus Gemma pentru Bored Panda. „Mi-am împărțit viața cu o pisică de 9 ani. În timpul cercetărilor despre pisici, am aflat că acestea creează vibrații despre care se știe că sunt terapeutice din punct de vedere medical.”

S-a crezut mult timp că deținerea unui animal de companie este benefică pentru sănătatea unei persoane. Dar abia acum mai multe domenii specifice în relația cu animalul de companie încep să fie mai bine înțelese. Anterior s-a crezut că torsul a fi pur și simplu un mijloc de comunicare felină. Dar lucrările recente au dus la o mai bună înțelegere a torsului.

De ce torc pisicile

Pisicile torc atunci când sunt fericite. Torsul, alături de alte sunete de frecvență joasă, este asociat deseori cu situații sociale pozitive. Dacă pisica ta are un aspect relaxat atunci când toarce poți să asumi că are o stare bună și torsul poate fi tradus ca un zâmbet larg.

O altă explicație este aceea că torsul este pur și simplu liniștitor, sau auto-liniștitor, deoarece pisicile torc și în situații de stres.

Puterea vindecătoare a torsului pisicii

 

Torsul pisicii produce vibrații cu o intensitate de 20-40 de Hz, care au beneficii medicale pentru multe afecțiuni.

  1. Reduce stresul
  2. Reduce simptomele dispneei (n.r. dificultăți de respirație)
  3. Reduce presiunea sângelui
  4. Întărește oasele – frecvențele cele mai bune sunt între 25-50 Hz.
  5. Reduce riscul de infarct cu 40%
  6. Are efect antiinflamator
  7. Vindecă rănile la nivelul mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

ARTICOLE SIMILARE

E nevoie de o singură întrebare pentru identificarea narcisismului

realitatea

IDA Awards 2020. Colectiv și Acasă, în selecția celor mai bune documentare ale anului

Andreea Damian

7 trăsături feminine curioase care îi atrag pe bărbați

Andreea Damian

Ce culori folosim in machiaj in sezonul toamna/iarna

realitatea

Crazy Rich Asians, probabil cel mai prost film cu miliardari chinezi maimuțărind americanii

Dora Constantinovici

Jason Momoa, în discuţii pentru a se alătura „Fast and Furious 10”

Andreea Damian

Scrie un comentariu