Tabu
BEAUTYSlider

Tot ce trebuie să știi despre terapia cu lumină acasă

Cercetările au dovedit că tratamentele cu LED-uri pot trata în mod eficient o multitudine de probleme ale pielii. Dar rezultatele sunt cumulative, ceea ce înseamnă că nu veți vedea beneficii pe termen lung făcând doar o singură vizită la salon.

Dacă vizitele repetate la specialist nu sunt o opțiune, un dispozitiv la domiciliu ar putea fi răspunsul. „Dispozitivele LED la domiciliu sunt o modalitate excelentă de a aduce un tratament  în confortul casei tale”, spune Dr. Maryam Zamani, specialist în chirurgia oculoplastică. „Aceste dispozitive la domiciliu nu vor fi la fel de puternice ca LED-ul folosite într-un cadru clinic, dar au beneficii similare. În timp ce tratamentele profesionale pot dura 10-20 de minute, tratamentele la domiciliu sunt de obicei puțin mai lungi”, a adăugat aceasta.

Ce este terapia cu lumină?

Terapia cu lumină sau tratamentele cu LED există de aproximativ 30 de ani și au fost inițial dezvoltate pentru astronauți pentru a ajuta la vindecarea și repararea țesuturilor.

Beneficiile terapiei cu luminp sunt multiple. Acestea includ tratarea acneei, reglarea producției de ulei natural, stimularea colagenului și a elastinei și minimizarea roșeții și a ridurilor. Unii experții susțin că reduce petele întunecate și imperfecțiunile. Întrucât spectrul de lumină utilizat nu include UV, nu există riscul de deteriorare a pielii, deci nu vă veți bronza.

Cum funcționează terapia cu lumină?

Terapia cu LED folosește lumina în spectrul vizibil – inclusiv albastru, galben, chihlimbar și roșu – precum și lumina dincolo de spectrul vizibil pentru a pătrunde în diferite adâncimi ale pielii. Pe măsură ce lungimea de undă a luminii crește, la fel și adâncimea de penetrare. Această lumină este absorbită de receptorii de la nivelul pielii, iar fiecare culoare de lumină stimulează un răspuns diferit la nivelul pielii. LED-ul este potrivit pentru utilizare pe toate tipurile și tonurile de piele.

Unul dintre beneficiile principale ale terapiei cu LED este absența timpului de oprire și a disconfortului – de fapt, pielea pare adesea strălucitoare imediat ce dispare în spatele măștii. Ba mai mult, proprietățile de vindecare ale LED-ului îl fac ideal și pentru utilizarea după proceduri interne, cum ar fi peeling chimic, laser facial și microneedlingul.

Cum se efectuează un tratament cu LED la domiciliu?

Există o listă tot mai mare de opțiuni, când vine vorba de dispozitivele de terapie cu lumină. Pentru un tratament facial complet, o mască este cea mai bună investiție. Deoarece tratamentele cu LED oferă rezultate cumulate, angajamentul este esențial. Doar deținerea unui dispozitiv nu vă va da rezultate.

În timp ce instrucțiunile vor varia în funcție de dispozitivul pe care îl alegeți, tratamentele cu LED sunt de obicei ușoare. Ai nevoie doar de aproximativ 10 minute pentru un tratament.

De ce culoare ai nevoie?

Roșu: majoritatea măștilor LED pentru acasă sunt setate pe lumină roșie. Lumina calmeazp inflamația și roșeața, în timp ce nuanțele mai adânci pătrund în piele, pentru a repara celulele, rezultând un ten mai plin, mai vibrant.

Albastru: Această lumină antibacteriană este folosită pentru a ucide bacteriile care duc la apariția unor răni, ceea ce o face ideală pentru tratarea pielii predispuse la acnee. Lumina albastră ajută, de asemenea, la purificarea pielii și la reglarea glandelor sebacee.

Chihlimbar: Mai puțin obișnuită la dispozitivele pentru acasă, această nuanță funcționează pentru a revitaliza pielea, reducând orice umflătură și conferind strălucire pielii.

Infraroșu: Invizibil cu ochiul liber, această lumină pătrunde mai adânc decât orice altă culoare din spectru. Combate semnele îmbătrânirii prin refacerea celulelor dermice și epidermice, stimulează producția naturală de colagen și elastină și grăbește procesul de recuperare.

Măștile de față cu LED sunt sigure?

Ca multe inovații în materie de frumusețe, măștile cu LED-uri la domiciliu au stârnit controverse, mai ales din cauza impactului potențial asupra sănătății ochilor. Cu toate acestea, un studiu din 2018 a descoperit „nu există reacții adverse asociate cu utilizarea acestor dispozitive.

Testarea dispozitivelor pentru acasă este de fapt mai riguroasă decât cele profesionale, deoarece dispozitivul este utilizat fără prezența unui profesionist. Cel mai important lucru de luat în seamnă este că, atunci când purtați o mască care vă acoperă întreaga față, ochii trebuie să rămână închiși. De asemenea, experții recomandă evitarea terapiei cu lumină dacă suferiți de epilepsie, aveți migrene, afecțiuni oculare sau luați anumite tipuri de antibiotice.

ARTICOLE SIMILARE

Gina Pistol, prima reacție după ce a fost înlocuită la „Chefi la cuțite”

Andreea Damian

Parfumuri de la Roger Vivier

realitatea

Tratamente de înfrumusețare: ingrediente care nu trebuie amestecate

Andreea Damian

La 44 de ani, corpul Mihaelei Rădulescu pierde din fermitate

 Cât costă rochia cu care Andreea Esca a făcut senzație la UNTOLD

Andreea Damian

Cum să folosești testerele cosmetice din magazine

Andreea Damian

Scrie un comentariu