Tabu
Image default
CULTURE Slider

Toyota construiește orașul smart cu AI, roboți și mașini care se conduc singure

Producătorul auto Toyota a prezentat planurile unui „oraș al viitorului” de 2.000 de persoane, unde va testa vehicule autonome, tehnologie inteligentă și o viață asistată de roboți.

Proiectul ambițios, denumit Woven City, urmează să fie construit începând de anul viitor la poalele Muntelui Fuji, la circa 80 de kilometri de Tokyo.

Proiectul a fost anunțat la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a descris noul oraș drept un „laborator viu” care va permite cercetătorilor, oamenilor de știință și inginerilor să testeze tehnologii emergente într-un „mediu real”.

„Având în vedere că vehiculele și clădirile sunt conectate și comunicând între ele prin date și senzori, vom putea testa tehnologia AI, atât în ​​lumea virtuală cât și în cea fizică, maximizându-și potențialul”, a spus el pe scenă în timpul dezvăluirii de marți. „Vrem să transformăm inteligența artificială în inteligență amplificată.”

Orașul va fi amplasat pe baza unei foste fabrici a producătorului auto de aproape 1 km pătrat. Orașul va fi alimentat prin energie 100% regenerabilă, în special panouri solare. Vor fi permise în oraș doar vehicule electrice, cu emisii zero, autonome, livrările de produse realizându-se tot cu o flotă inteligentă. O flotă de vehicule cu autovehicule cunoscute sub numele de Toyota e-Palettes va fi utilizată pentru livrare și vânzare cu amănuntul.

După deschidere, orașul smart va fi casă pentru aproximativ 2.000 de oameni. Primii rezidenți vor fi angajații firmei și familiile acestora, precum și pensionarii, comercianții cu amănuntul, cercetătorii și alți parteneri ai proiectului, a spus Toyota.

Proiectul este o colaborare între producătorul auto japonez și firma daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (BIG), care a conceput planul principal al orașului. Clădirile de pe șantier vor fi realizate în principal din lemn și parțial construite cu ajutorul roboticii. Dar design-urile sunt inspirate din trecutul Japoniei, încorporând tehnici tradiționale de tâmplărie și acoperișurile caracteristice arhitecturii țării.

Tehnologia inteligentă se va extinde în casele rezidenților. Construcția pentru prima fază a proiectului urmează să înceapă în 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Craig Mazin, creatorul miniseriei Cernobîl, mai dă o șansă seriei Piraţii din Caraibe, dar fără Johnny Depp

Andreea Damian

Åžtiai că Doamna Chiajna era nepoata lui Åžtefan cel Mare?

realitatea

Dovada clară că poluarea aerului agravează simptomele coronavirusului

Andreea Damian

Pe fondul poluării, un bar de oxigen le vinde locuitorilor din Delhi aer curat

realitatea

Stiai ca Ovidiu Buta si Adina Nanu au lansat cartea “Barbatul si moda-?

realitatea

Naya Rivera, din serialul Glee, a dispărut fără urmă într-un lac. Fiul ei plutea singur în derivă

Andreea Damian

Scrie un comentariu