Tabu
LIFESTYLE

Transforma mobilul intr-un detector de radiatii

Ai idee ce tip de radiatii sunt in jurul tau? Acum poti afla folosind o aplicatie de mobil!

Ray Detect este aplicatia care transforma telefonul mobil intr-un adevarat detector de radiatii. Creata de o echipa de tineri dezvoltatori romani de aplicatii web si mobil de la compania Soma Social, aplicatia Ray Detect detecteaza, folosind senzorul camerei foto a telefonului, radiatiile ionizante, X si Gama, care reprezinta un adevarat risc pentru sanatate si un potential pericol ascuns.

Transforma-mobilul-intr-un-detector-de-radiatii1Astfel, orice posesor de telefon mobil cu sistem de operare de tip iOS, poate sa-si transforme mobilul in detector de radiatii.

Pe 26 aprilie, s-au implinit 30 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobil, considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare si care a contaminat radioactiv o zona extrem de extinsa. Acest accident nuclear a fost una dintre cele mai puternice dovezi ale efectelor catastrofale pe care le pot avea radiatiile asupra omului si nu numai.

In prezent se discuta despre amenintari nucleare, despre posibile pericole privind radiatiile care provin din diferite surse cu care ne intalnim frecvent, produse electronice, aparate medicale sau chiar un simplu zbor cu avionul.

Acum, poti, in loc sa suspectezi, sa detectezi nivelul de radiatii folosind aplicatia Ray Detect.

Aplicatia Ray Detect – detectorul tau personal de radiatii

Pentru a obtine o calibrare cat mai exacta si rezultate cat mai bune, au fost facute teste si calibrari in laborator, folosind echipamente profesionale, dar si in afara laboratorului, la Cernobil si la inalta altitudine.

Ray Detect este usor de utilizat, functioneaza fara ajutorul altor dispozitive si fara o conexiune internet, este precalibrata si detecteaza rapid, in doar cateva secunde, daca exista radiatii in zona in care te afli.

Aplicatia iti pune la dispozitie un calendar dar si o harta a masuratorilor, ca sa poti monitoriza evolutia in timp si in diferite locuri a nivelelor de radiatii detectate.

Aplicatia Ray Detect este disponibila in mai multe limbi si poate fi descarcata oriunde in lume, de pe App Store.

Transforma-mobilul-intr-un-detector-de-radiatii2App Store: https://itunes.apple.com/app/id1070744945

Webpage: http://www.raydetect.net/iPhone

Facebook Page: https://www.facebook.com/raydetectapp/

Ray Detect – Detecteaza radiatiile din jurul tau!

Despre Soma Social

Formata dintr-o echipa de tineri, compania Soma Social dezvolta solutii tehnologice, de la aplicatii de mobil pana la cele mai avansate aplicatii web, devenind de la lansarea din 2012 un partener de incredere pentru companii mari din industrii ca cele de telecomunicatii, publicitate, marketing si media. Cu o arie de servicii vasta, de la Brand Design, Advertising, Web Design, Social Projects si aplicatii de mobil&web, Soma Social s-a remarcat si pentru crearea de solutii adaptate pentru dezvoltarea cu succes a afacerilor la inceput de drum.

ARTICOLE SIMILARE

Michelle Obama, sfaturi pentru cei aflați în izolare

Andreea Damian

Cântăreţ CELEBRU, ACUZAT DE VIOL ÎN GRUP

O elevă de la Colegiul “Sf. Sava” din Capitală, dată dispărută

Scrie un comentariu