Tabu
Image default
lifestyle

Travel cu Camelia Åžucu

Londra. Un oraș care de la un timp a devenit a doua noastră casă (a mea și a fetelor mele) și nu încetează să ne ademenească cu tot ce are mai bun, muzee și catedrale, colecții de artă, design, străzi comerciale și piețe cu lucruri vintage.

Cum am spus și altă dată, sportul este cel care mă “însoțește” pretutindeni, astfel eu găsesc locuri minunate unde pot să alerg dimineața – în parcurile minunate ale Londrei, multe și verzi, și pline de oameni care sunt prieteni cu sportul. Londra verde are în jur de 1700 de parcuri și grădini mai mari sau mai mici, care acoperă un total de 174 km pătrați. Battersea Park este unul dintre preferatele mele, este construit ceva mai recent și are o istorie aparte.

În nenumăratele vizite la fetele mele (studente!) am ales să ne plimbăm pe malurile Tamisei, pe King’s Road  – o minunată stradă cu magazine și magazinașe, pline de mobilă, accesorii, haine & accesorii – o sursă inepuizabilă de inspirație pentru oamenii creativi.

King’s Road. În anii 1960 – 70 a fost centrul plin de buticuri la modă al Londrei. Tot aici, când obosești de mers, poți savura un capuccino sau poți mânca bio la cafeneaua /  restaurant Bluebird.

Puchet, China, Hotel Evazon 6 senses – unde au servicii excelente și unde am trăit experiențe memorabile, de la bungaloul situat pe o stâncă, de unde se vedea întinsul apei cristaline, până la plaja minunată unde alergam în fiecare dimineață. Plaja era situată la 10 minute distanță de hotel, astfel că trebuia să ajungem acolo cu o canoe vâslită de localnici. Apoi, pe plajă, descopeream oferte pentru toate gusturile: de la închiriere doar un sezlong pentru câteva ore de “recuperare” la soare, până la cabane cu etaj.

Recunosc că eu închiriam de fiecare dată o cabană, în caz că vine un tsunami, să fiu la nivelul valului. Tot aici am întâlnit o femeie de 84 de ani (arăta fenomenal!), care ne-a oferit ulei de cocos, producție proprie, ulei care putea concura cele mai bune creme din lume.

USA, NY, Mandarin Oriental Hotel – servicii excelente și spa.
 
Revin de fiecare dată cu drag în acest oraș care nu doarme nicoodată, iar hotelul Mandarin Oriental este unul din cele mai ospitaliere cu servicii excelente, de la restaurante pe toate gusturile cu mâncăruri rafinate, până la un spa dotat cu multiple servicii benefice pentru “mind and spirit”.
 
În plus, în acest loc deosebit am întâlnit români care lucrează de ani de zile și care sunt bucuroși să afle vești “de acasă”.
 
Adevărul este că toate calatoriile mele la NY au fost în scop de afaceri, iar NY impune un ritm extrem de alert, care, recunosc, îmi place foarte mult. Å¢inând cont de acest stil de viață, când ajungi la hotel, ai nevoie ca totul să fie “perfecțiune”, să elimini cel mai minor inconvenient. Astfel, cum zic ei, “transform work into pleasure”.
 

Italia, Merano – Spa si Centru de Detox.

Am descoperit acest centru în ultimii ani și merg cu conștiinciozitate de două ori pe an atât cu familia, cât și cu prietenele mele. Bineînteles, ajungem să ne facem prieteni din toată lumea, pe care-i revedem cu drag de fiecare dată. Este un loc, pe care mi-aș dori foarte mult să-l re-creez și în țara noastră.

Mexic, Los Cabos, Plaja Las Ventanas.  O altă plajă pe care am alergat cu mare plăcere, unde diferă culoarea nisipului și nu am grija unui tsunami. Aici am mâncat cel mai bun guacamole și lobster, plus că era și extrem de ieftin.

ARTICOLE SIMILARE

Cum a fost la procesul lui SERBAN HUIDU

Jessica Biel, slăbănoagă, dar cântăreață

realitatea

Iata-l pe MARCEL, impresarul-iubit al ALEXANDREI STAN, cel care a desfigurat-o!

Lydia Hearst, goală pe coperta GQ Italia

realitatea

Sezonul chiriașilor de lux

realitatea

Ghici cine face jogging

realitatea

1 comentariu

mjk 24 March 2010 at 0:31

Camelia Sucu este o femeie admirabila!De un bun gust desavarsit.Bine a zis Catalin Botezatu ca este genul de femeie pentru care el creeaza..puternica,misterioasa.Ii multumim pt recomandarile din articol!

Răspunde

Scrie un comentariu