Tabu
Image default
FASHION

Trec țiganii lui Vivienne Westwood

Săptămâna Modei din Milano excelează anul acesta în colecții excentrice.
Roberto Cavalli a creat pantaloni și tricouri bărbătești imprimate cu imagini pe care designerul le-a fotografiat în Africa, majoritatea dintre ele având temă peisagistică, într-o colecție intitulată „Bohemian safari“ și dedicată „hippioților și nomazilor care poartă amintiri de la safari pe haine“.

Bottega Veneta a prezentat o colecție pornind de la conceptul de „meditație extinsă“, cu jachete din cașmir și bumbac inspirate de designul hainelor de pijama, iar Gianfranco Ferre a preferat să-și prezinte colecția cu jachete strâmte, paltoane drepte și pantaloni mulați într-o expoziție, și nu printr-o prezentare de modă tipică.

Creatoarea britanică Vivienne Westwood nu își dezminte nici la această colecție activismul social pe care a reușit să-l integreze perfect în cariera sa de designer încă de la lansarea ei în modă. Colecția pentru sezonul primăvară-vară 2009 este inspirată de cultura romilor și prezentată de modele din această etnie. Modelele sale pentru noua colecție sunt în majoritate bărbați cu o înfățișare mediteraneană, cu pielea închisă la culoare și tatuaje, pe care i-a accesorizat în deplină coerență cu înfățișarea lor naturală – dinți din aur, lanțuri groase de aur la gât și ghiuluri pe degete. Se pare că tema „gipsy punk“ a prins-o atât de tare pe creatoare încât și-a accesorizat unul dintre modele, care purta un costum strident colorat, mulat, de parcă tocmai ar fi coborât de pe scena unui concert Gogol Bordello, cu un pitbull terrier care amintește de coloana sonoră a unui film de Kusturica.

citeste articolul integral pe Cotidianul.ro

ARTICOLE SIMILARE

Kylie Minogue, în doliu pentru revista BlackBook

realitatea

,,Les oiseaux charmants-, by Kristina Dragomir

realitatea

Fiul vitreg al Gabrielei FIREA defileaza travestit in femeie! FOTO!

Bloggerii aleg coperta Tabu de septembrie

realitatea

Blake Lively, intervievată de Ben Affleck în revista Interview de septembrie

realitatea

Victoria Beckham sau Olivia Palermo?

realitatea

Scrie un comentariu