Tabu
FASHION Slider

Trei designeri români își prezintă creațiile la New York

designeri
Trei designeri români îşi prezintă creaţiile la New York, în cadrul programului ROMANIAN ANNUAL FASHION SHOWCASE. Alexandra Popescu-York, Corina Leca şi Alina Marica sunt recunoscuți pentru abordările inovative şi a brandurilor lor reprezentative.

Corina Leca este designer și fondatoare a unui brand de pălării. Multe dintre mașinile pe care le folosește au 150 de ani vechime sau sunt replici ale unor mașini folosite în epoca victoriană. „Pălăriile sunt doar pentru oameni autentici. Dacă pălăria nu este o extensie a personalității tale, atunci n-o mai purta”, după cum declară chiar creatoarea.

Alina Marica este designer de ținute cu motive tradiționale, promotoare a broderiei sub forma așa-numitului punct în stea, care se bazează pe tradiționalul punct românesc în cruce, redat însă într-o formă mai complexă și mai sofisticată. Caracteristica esențială a ținutelor o reprezintă inspiraţia provenită din iile vechi şi reinventarea, prin stilizare, a vechilor broderii.

Alexandra Popescu York este designer stabilit de mai bine 15 ani în New York, unde a urmat cursuri la celebrul Fashion Institute of Technology și a lucrat pentru case de modă americane. Începând cu anul 2003, a participat, la New York Couture Fashion Week, având peste 20 de showuri de modă în locații prestigioase din New York. S-a specializat în rochii couture și tocmai a lansat o nouă linie „ready to wear” pentru bărbați și femei, care se găseşteîntr-un magazin prestigios din Soho, New York. Creațiile Alexandrei au fost publicate inclusiv în Vogue.

Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie, la sediul ICR New York din Manhattan.

ARTICOLE SIMILARE

Cea mai frumoasă fetiță din lume are doar 5 ani și a cucerit deja Internetul

Andreea Damian

Yves Saint Laurent

realitatea

H & M, campanie fashion împotriva SIDA, din 20 mai

realitatea

Nicki Minaj anunță că este însărcinată cu primul ei copil

Andreea Damian

Cum au devenit chiloții imenși ai lui Bridget Jones o declarație politică?

realitatea

Nunta Prințului Harry cu Meghan Markle i-a costat pe cetățeni 40 de milioane de dolari

Dora Constantinovici

1 comentariu

Scrie un comentariu