Tabu
HEALTH

Trei metode prin care poti sa-ti imbunatatesti rapid starea de bine

Starea de bine si starea de sanatate pot fi imbunatatite foarte rapid prin intermediul unor actiuni concrete si simple, pe care le putem face pentru exteriorul si interiorul organismelor noastre. O stare generala mai buna contribuie la reducerea stresului, o stare intensa si neplacuta, care ne face sa radem mai putin, sa dormim mai prost si sa prezentam des stari de oboseala si de epuizare.

Iata, in continuare, trei metode prin care poti dobandesti in scurt o stare generala de bine.

Mergi la un control stomatologic

O vizita fulger la stomatolog poate face minuni pentru starea de bine, cat si pentru sanatatea ta. Cariile minore si depunerile de calciu, doua dintre cele mai intalnite probleme dentare, pot fi rezolvate in doar cateva zeci de minute de un medic specialist. Interventiile in cazul ambelor tipuri de probleme sunt nedureroase. In timp ce detartrajul presupune indepartarea tartrului de pe dinti, tratararea cariilor consta, pe scurt, in curatarea suprafetei afectate si in aplicarea unei plombe.

Hidrateaza-ti corect pielea

Hidratarea corecta a pielii ar trebui sa inceapa cu alimentatia si prin stilul de viata al fiecaruia dintre noi. Specialistii in nutritie recomanda introducerea in alimentatie a cat mai multor fructe si legume proaspete, deoarece contin vitamina C, care contribuie la refacerea colagenului, o substanta esentiala pentru o piele tanara. Alte alimente care contribuie la refacerea colagenului sunt pestele si ouale. Daca nu iti place sa mananci fructe sau legume in stare brute, apeleaza cu incredere la un blender sau la un storcator prin presare la rece, pentru sucuri si smoothiuri delicioase si pline de vitamine.

Pentru hidratarea externa a tenului, poti sa aplici o crema specifica. Vara este indicat sa alegi o crema hidratanta cu factor de protectie solara sau un fond de ten cu un efect similar.

Poarta pantofi comozi

Indiferent daca esti femeie sau barbat, sanatatea picioarelor tale ar trebui sa fie mult mai important decat aspectul pantofilor pe care preferi sa-i porti. Purtarea frecventa a pantofilor nepotriviti poate duce la aparatia unor afectiuni sau dureri in zona calceielor, degetelor, genunchilor si gleznelor. De asemenea, din cauza incaltamintei inadecvate, este foarte posibil sa apara monturile, care sunt proeminente ale articulatiei degetului mare de la picior. O incaltaminte lejera, cu talpa ortopedica si care atenueaza greutatea corpului este o solutie foarte simpla pentru combaterea aparitiei si dezvoltarii monturilor ori a durerilor de picioare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Depresia mascată: iată 7 simptome puțin cunoscute, potrivit unui psiholog

Andreea Damian

Cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre coronavirus

Andreea Damian

Top 3 ingrediente naturale benefice pentru ten si beneficiile produselor cosmetice bio

realitatea

Băutura care îți curăță ficatul și detoxifică organismul

Andreea Damian

Burnout ne afectează și când lucrăm de acasă. Cum evităm sindromul muncii în exces

Andreea Damian

Nutriționiștii dezvăluie 10 produse pe care nu le-ar mânca niciodată

Andreea Damian

Scrie un comentariu