Tabu
Image default
lifestyle

Trei tari in Focus si figuri politice de marca la TIFF 2009

La cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, Focusul pică pe trei țări, invitate cu cele mai sonore titluri din producția lor cinematografică recentă: Polonia, Italia și Finlanda.

În acest an, Polonia va fi prezentă în secțiunea Focus cu cel mai nou film al maestrului Andrzej Wajda, Tatarak, dar și cu Rysa (R. Michal Rosa), prezentat anul trecut la Veneția, și cu cel de-al doilea film al Kasiei Adamic (fata celebrei regizoare Agnieszka Holland), The Offsiders, inspirat de povestea reală a echipei de fotbal de homeless-i a Poloniei.

Italia va oferi și ea cinefililor o proiecție specială cu mult-așteptatul Gomorrah (R. Matteo Garrone), dar și Il primo giorno d’inverno (R. Marko Locatelli, Veneția 2008), Pranzo di Ferragosto (R. Gianni di Gregorio, Venetia 2008), Caos Calmo (R. Antonello Grimaldi, Berlin 2008), Birdwatchers (R. Marco Bechis, Venetia 2008), cărora li se adaugă două coproducții cu România: PA-RA-DA (R. Marco Pontecorvo), îndelung ovaționat anul trecut la Veneția, și Mar Nero (R. Federico Bondi), premiat la Locarno 2008 pentru cea mai bună actriță (Ilaria Occhini) și în care celălalt rol principal e deținut de Doroteea Petre.

 Nu în ultimul rând, producția de origine finlandeză Frozen Land, este un must see al secțiunii Focus. Inspirat dintr-o nuvelă scrisă de Lev Tolstoi, Frozen Land spune povestea unui grup de oameni ale căror vieți sunt date peste cap de o bancnotă falsă de 500 de euro. Filmul se poate lăuda cu nu mai puțin de 17 premii, FIPRESCI Prize la Festivalul de Film de la Göteborg fiind unul dintre ele.

O noutate pentru ediția de anul acesta a Festivalului o reprezintă secțiunea Figuri politice, prezentată de Cinemax și axată pe portretele cinematografice ale unor importanți și controversați lideri politici contemporani.

ARTICOLE SIMILARE

Săptămâna Oscar-urilor pe Tabu.ro

realitatea

Ce face Bianca Dragusanu cu cei peste 15.000 de euro castigati la “Dansez pentru tine”

Tenorul Alessandro Safina – În concert la București

realitatea

Juliette Lewis, implicată într-un grav accident auto

realitatea

TOP 5 Prinţi încă neînsuraţi / FOTO

Gata de NUNTA? Mihaela Rădulescu s-a mutat cu Dani

Scrie un comentariu