Home > Fashion > Trend alert: Floricele pe campii-¦ si pe orice altceva

Trend alert: Floricele pe campii-¦ si pe orice altceva

In fiecare vara apar cateva trenduri noi. Nou-noute, cum nu s-au mai vazut inainte, inovatoare la maxim. Ele se cheama, de obicei, nautic, alb si floral. Daca despre alb si despre dungi s-a spus aproape totul, despre flori inca mai sunt multe de discutat.

Poate pentru ca nimic nu inspira mai multa nesiguranta unei fahioniste adevarate decat o rochie cu flori mari care poate sau nu sa fie asortata unei perechi de pantofi cu flori mici, eventual totul asezonat cu o floare in piept. Sau in cap. 

Una peste alta, ca in orice alt domeniu, daca nu chiar mai abitir, istoria se repeta. Des. Asa incat, acum cativa ani, cand Ghesquiere facea, pentru Balenciaga, rochitele acelea scurte si extrem de structurate scaldate in zeci de petale colorate, toata lumea a prezis ca a luat-o razna. 

Cand colo, designerul nu facea altceva decat sa dea nastere unui trend. Nu ca nu ar fi avut parte de ajutor. Carrie Bradshaw, celebrul personaj care a revenit anul acesta in atentia publicului mai putin inflorata si curajoasa decat eram obisnuiti, a purtat, sezoane la rand, flori in par, flori pe trench, flori in piept si asa mai departe.

 

Iar, pornind de la cei doi vizionari, dintre care unul e un designer cu acte in regula si cu un statut obtinut pe buna dreptate, iar celalalt – un personaj fictiv; anul acesta catwalkurile s-au umplu de flori. De toate formele, marimile, culorile. Iar colectiile Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Dior, Balenciaga si, desigur, Dries van Noten pentru toamna care urmeaza ne arata ca florile noastre nu se vor scutura prea curand.  

 

 

Articole asemanatoare
Imprimeurile florale transforma trenciul intr-o piesa statement!
”Metamorfoza” – noua colectie primavara-vara Papucei

Loading...

Comenteaza acest articol

Trend alert: Floricele pe campii-¦ si pe orice altceva

by realitatea   1 min
0