Home > Fashion > Trend alert: lampshading. Sau moda care face femeile să arate ca un abajur

Trend alert: lampshading. Sau moda care face femeile să arate ca un abajur

Lampshading

Lampshading nu este un trend nou. A fost lansat undeva spre sfârșitul anului 2015, în Statele Unite. Provine din stilul vestimentar al studentelor, care se descrie prin lejeritate și confort. Stilul se numea college-chic și presupunea purtarea unor tricouri supradimensionate peste pantaloni scurți sport.

The Skimm, o companie media americană, i-a dat numele de lampshading. Apoi, în 2016, site-ul PopSugar a observat că surorile Kardashian-Jenner au început să poarte tot mai des topuri foarte largi și cizme peste genunchi. Și de atunci, tendința a fost în creștere, până a pătruns și pe meleagurile mioritice

Oarecum, termenul ne duce cu gândul la veioze. Nu-i de mirare! Pentru necunoscători, lampshading sau „no pants” (fără pantaloni) creează acea siluetă asemănătoare cu abajurul. Iar dacă purtătoarea are picioare tonifiate, nu neapărat lungi, efectul obținut te duce cu gândul la o veioză.

Acest stil vestimentar revine an de an, indiferent de sezon. Lampshading este cartea de vizită a multor vedete de peste Ocean și amintim doar câteva nume: Ariana Grande, Kourtney Kardashian, Jennifer Lopez, Selena Gomez. Niciuna nu este foarte înaltă, dar combinația asta de top uriaș cu cizme lungi ajută la obținerea unor picioare interminabile. Lista este completată de Kim Kardashian, Beyonce, Chrissy Teigen, Blake Lively, care au încercat de mai multe ori să reinventeze stilul.

View this post on Instagram

super big and mature looking

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Încă din iarnă, lampshading părea tot mai demodat, dar rezistă și în acest sezon. Bella Hadid este cea care a relansat trendul la Săptămâna Modei de la Milano, în luna februarie. Hailey Baldwin a modificat puțin stilul și a accesorizat ținutelor șosete până la coapse sau pantofi sport.

Cizmele peste genunchi reprezintă piesa de rezistență în garderoba fiecărei femei și nu par să se demodeze prea curând. Nu sunt vulgare și se asortează cu multe articole vestimentare. Cizmele peste genunchi reprezintă modelul de cizme foarte iubit de către fashionistele cu picioare lungi, cărora le place să accentueze cu atât mai mult acest atu. Dar și mignonele pot beneficia de avantajele lor dacă aleg nuanțe neutre, cu toc înalt.

 

 

 

 


Comenteaza acest articol

Trend alert: lampshading. Sau moda care face femeile să arate ca un abajur

by Andreea Damian   1 min
0