Tabu
FASHIONSlider

Trend alert. Short Suit-ul, un „must have” al acestei veri

Less is more pare să definească moda în această vară. Iar costumul cu pantaloni scurți demonstrează că poți fi elegantă și îndrăzneață în același timp.

La început a fost costumul cu pantaloni lungi, Lady Gaga și Hilary Clinton fiind cele care au propus această tendință. Însă power suit-ul a fost introdus în 1925, de Coco Chanel. Ea este cea care a eliberat feminitatea de corset și a introdus sacoul de inspirație masculină alături de fusta până sub genunchi. În ’32, Marcel Rochas propune costumul cu pantalon, destinat femeii care activează în câmpul muncii, iar în 1964, designerul André Courrèges rafinează această idee și o elevează la statutul de „uniformă“ de business, dar și de ținută de seară.

Iată că cea mai nouă versiune a costumului pentru femei ține cont de vreme și se bazează pe confort: short suit-ul  – sacouri supradimensionate cu pantaloni scurți, croiți drept.

Acest deux-pieces pătrunde tot mai mult în garderoba doamnelor, ținând cont că vânzările pentru costumele pentru femei au crescut cu 400% în ultima lună. Iar în ultima săptămână a lunii martie, căutările pentru short suits (costume cu pantaloni scurți) au crescut cu 19% în Marea Britanie, Maje și Stella McCartney fiind printre cele mai vizitate mărci.

Un pic mai îndrăzneț și mult mai distractiv decât o fustă sau un costum clasic, short suit-ul pare opțiunea perfectă pentru vremea imprevizibilă din această perioadă. Pe catwalk, designerii au combinat sacourile supradimensionate, metalice cu pantaloni scurți în aceeași nuanță (Emporio Armani), House of Holland și Off-White au îndrăznit mai mult și au prezentat short suit-uri în tonuri calde de vară.

Am văzut deja costumul cu pantaloni scurți la bărbați și ne-a plăcut (Pharrell Williams a adus short suit-ul pe covorul roșu la premiile Grammy din 2015), dar anul acesta a venit rândul femeilor.

Există atâtea opțiuni din care să alegem. Cei mai mulți retaileri propun short suit-uri în tonuri pâmântești. H&M propune și roșul strălucitor, în timp ce Mago ne recomandă short suit-ul cu bermude.

Nașterea acestui tip de costum ar putea fi atribuită, cred specialiștii, și pantalonilor scurți, care se opresc deasupra genunchiului, așa numiții „bike shorts”. După ce au fost remarcați pe podium, în colecţiile primăvară/vară 2017 de la Christian Dior şi Alexander Wang, pantalonii de ciclism au fost în mare vogă anul trecut.

Bloggeri de modă trec în revistă și short suit-urile purtate de Beyonce și Kate Winslet la începutul anilor 2000. Dar short suit-ul anului 2019 implică sacou supradimensionat, cu buzunare mari și pantaloni scurți, puțin mai sus de genunchi, care urmăresc linia corpului.

Tip: pentru a adăuga o notă casual ținutei tale, încalță o pereche de sneakersi. Sunt nu numai confortabili, dar și eleganți.

ARTICOLE SIMILARE

Ariana Grande și soțul ei, Dalton Gomez, s-au despărțit după doi ani de căsnicie

Andreea Damian

Cum arată și cu ce se ocupă sora lui Theo Rose. Ea e cea care a îndreptat-o spre muzică

Andreea Damian

Jane Seymour a pozat pentru a treia oară în Playboy la 67 de ani. FOTO

Andreea Damian

Meghan Markle, viaţă grea la palat: se simte stresată și frustrată

Andreea Damian

Cât costă să te cazezi la moșia Andreei Esca, de 1 mai și Paște

Andreea Damian

Ce este mișcarea NoFap (abținere de la masturbare) și de ce Fapstronauții au devenit numeroși

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu