Tabu
Image default
FASHION

Trend alert: Tinuta militareasca

Hainele de inspiratie militareasca au fost mereu la moda. Spre deosebire de celelalte trenduri care tind sa treaca destul de repede, moda hainelor militaresti pentru femei a ramas si probabil va ramane inca multa vreme un trend de referinta.

Evident ca sunt si elemente care dispar si altele noi care apar in interiorul trendului, dar linia de baza ramane aceeasi. De exemplu, se poarta mai putin hainele militaresti inspirate din era georgiana sau victoriana (secolele al-18-lea si al 19-lea). In schimb, acum se poarta hainele inspirate de uniformele militare ale secolului al 20-lea.

Moda tinutelor militaresti pentru femei se dezvolta in paralel cu noul trand al hainlor militaresti pentru barbati. Elementul esential al cestui trend este culoarea: tinutele pot fi de un verde militaresc sau bleumarin. Si daca verdele este culoatrea trendului, atunci blana este materialul din care sunt confectionate. Si asta datorita dublei utilizari: la cizmele militaresti si la gulerul hainelor.

Ca sa nu pari totusi prea masculina trebuie sa respecti cateva reguli atunci cand porti tinute militaresti. In primul rand: axeaza-te pe una dintre cele doua tendinte: de inspiratie army sau de aviatie.
Daca optezi pentru tinuta de inspiratie army, atunci o poti combina cu gulere din blana si pantaloni cargo largi sau din piele neagra. In general aceasta tinuta este una care iti ofera posibilitatea mai multor combinatii. Dar nu iti recomand sa asortezi tinuta militareasca cu imprimeul de camuflaj. E adevarat ca s-a purat multa vreme, insa e inca prea devreme pentru ca acest detaliu sa revina.

Daca vrei sa porti tinute de aviatie, e un pic mai dificil, in sensul ca gama de combinatii este mai restransa. Dar atata vreme cat stii ca in acest trend totul trebuie sa fie lucios si cu cusaturi fine, te vei descurca de minune. Si sa nu uiti ca in acest caz verdele nu mai este recomandat, ci poti sa alegi culori inchise cum ar fi bleumarinul sau maro spre negru.

Iar ca sa vezi ca se poarta army, priveste cateva mostre semante Temperley, Ralph Lauren, Alexander McQueen, Derek Lam si Collette Dinnigan.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai noi tendinte fashion ale anului 2018

realitatea

Trend alert: ochelari de soare violet

realitatea

Mango îndrăgostit de Lauren Hutton

realitatea

Roxana Anghel

realitatea

Anna Dello Russo a purtat ieri o ținută din colecția lui Kanye West

realitatea

Nume celebre din industria modei la Bucharest Fashion Week

realitatea

Scrie un comentariu