Tabu
Image default
FASHIONSlider

Tricouri Versace, criticate în China pentru că identifică Hong Kong și Macao ca fiind țări

Casa Versace a fost aspru criticată pe reţelele sociale chineze din cauza unor tricouri care identificau Hong Kong şi Macao – teritorii controlate de China – ca fiind ţări.

Tricourile aveau inscripţionate o listă cu perechi de „oraşe-ţări”, între care „New York-USA”, „Tokio-Japonia”, „Madrid-Spania” şi „Beijing-China”. Au descris însă Hong Kong şi Macau drept „Hong Kong-Hong Kong” și „Macau-Macau”.

Casa de modă Versace și-a cerut scuze duminică pentru greșeala comisă. „Versace reiterează că iubeşte profund China şi respectă cu tărie teritoriul Chinei şi suveranitatea ei naţională”, potrivit unui comunicat al companiei. Apoi a anunțat pe o rețea de socializare din China că de pe 24 iulie a retras de la vânzare şi a distrus tricourile

La rândul ei, Donatella Versace, directorul artistic al casei de modă, publicat un comunicat similar pe contul ei oficial de pe Instagram. „Nu am dorit niciodată să arăt o lipsă de respect faţă de suveranitatea naţională a Chinei şi din acest motiv am dorit să îmi cer scuze personal pentru această lipsă de acurateţe şi pentru orice suferinţă pe care aş fi putut să o provoc”, a afirmat Donatella Versace.

Biroul ambasadorului brandului Versace din China, Yang Mi, una dintre cele mai cunoscute actriţe din ţară, a anunţat pe contul de pe Weibo (n.r. rețea de socializare din China) că aceasta îşi încetează contractul cu Versace din acest motiv. „Integritatea teritorială şi suveranitatea Chinei sunt sacre şi inviolabile”, a anunţat Jiaxing Media într-un comunicat.

Problema suveranității chineze a scos în stradă zeci de mii de oameni nemulţumiţi de un proiect de lege care schimbă condiţiile în care pot fi extrădati în China. Oamenii spun că norma lasă loc abuzurilor pentru că impune guvernului din Hong Kong să extrădeze suspecţi către țări cu care nu are acorduri în acest sens, inclusiv către China. Oamenii se tem, însă, că autorităţile de la Beijing vor profita şi îi vor vâna pe oponenţii politici ai regimului. Între-timp, adoptarea legii a fost suspendată. Acest lucru nu a calmat însă spiritele și de câteva săptămâni au loc proteste masive. Şi au cerut liderului din Hong Kong, Carrie Lam, să îl retragă cu totul.

Hong Kong, fostă colonie britanică, a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiția ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie”.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Balenciaga, ediție foaaaarte limitată

realitatea

10 femei celebre care s-au transformat complet după ce și-au schimbat culoarea părului

Andreea Damian

OANA ZAVORANU s-a ingrasat senzual!

Lindsay Lohan for Fornarina, toamnă-iarnă, 2009-2010

realitatea

Joan Smalls apare in prima ei reclama pentru Estee Lauder

realitatea

Mary J. Blige sau Drew Barrymore?

realitatea

1 comentariu

Tricouri Versace, criticate în China pentru că identifică Hong Kong și Macao ca fiind țări - Stiri eZZ 12 August 2019 at 17:00

[…] Tricouri Versace, criticate în China, totul pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu