Home > Lifestyle > Trucuri istețe să rezistați la căldură

Trucuri istețe să rezistați la căldură

căldură

Suntem doar în luna mai, dar anul acesta stabilește noi recorduri de temperaturi extreme. Cel mai recent exemplu vine de la Nawabshah, Pakistan, unde au fost de 50.2ºC pe 30 aprilie. Și cel mai greu pe o astfel de vreme este să te odihnești. Nu putem să adormim, ne trezim frecvent, iar venirea dimineții devine un moment detestabil. Ce-i de făcut? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta pe căldură, pentru un somn liniştit.

Nu dormiți prea dezbrăcați. Poate veți crede că mai puține haine vă vor răcori noaptea, dar efectul este altul. Dormiți în pijamale de bumbac pentru a permite pielii să respire și pentru a vă asigura că transpirația este absorbită.

Umeziți ușor așternuturile de pe pat. Nu e nevoie să le udați, dar facă pulverizați apă pe ele vă veți răcori.

Scoateți din priză orice e alimentat la curent eletric. Laptopul, televizorul sunt generatoare de căldură și nu fac decât să înrăutățească situația.
Ţineţi ferestrele, perdelele şi jaluzelele închise toată ziua. Camerele se supraîncălzesc când soarele străluceşte prin ferestre. Cu jaluzelele trase, razele solare vor fi blocate. Puteţi aerisi în timpul nopţii.

Aşezaţi ghivecele în dreptul ferestrelor însorite. Pe de o parte plantele absorb o bună parte din energia solară, iar pe de altă parte purifică şi oxigenează  aerul din interior.

Puneţi sticle de apă îngheţată în faţa unui ventilator. Ţineţi sticle mari cu apă în congelator şi apoi le aşezaţi în faţa unui ventilator electric pe timp de noapte. Acest lucru va ajuta cu adevărat să vă scadă temperatura corpului, să dormiţi şi să rămâneţi adormiţi.

Puneţi cearşaful uscat în frigider. Pare o trăsnaie, dar egiptenii foloseau cu succes această metodă. O altă soluţie este folosirea lenjeriilor de pat din satin sau mătase, care nu absorb căldura.

Folosiţi mazărea congelată! O pungă de orez îngheţată sau de mazăre va fi calmant şi răcoros în timpul celor mai fierbinţi nopţi.

Aşezaţi şosetele în frigider! Răcirea extremităţilor va ajuta la scăderea temperaturii corporale.

Acoperiţi mobila cu cearşafuri albe, din bumbac. În felul acesta lemnul mai absoarbe căldura.

Puneţi lenjerie de pat umedă la ferestre. Aerul cald care pătrunde de afară în locuinţă va fi filtrat, iar temperatura interioară se va reduce sesizabil.

Articole asemanatoare
canicula
Cum să te îmbraci pe caniculă. Greșeala pe care o face toată lumea
metoda 4-7-8
Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8
Australia a înregistrat un nou record al celei mai calde zile din toate timpurile
naștere
Încălzirea globală crește riscul de naștere prematură

Comenteaza acest articol

Trucuri istețe să rezistați la căldură

by Andreea Damian   1 min
0