Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Trucuri pentru un machiaj natural de vară

Temperaturile crescute dizolvă cu uşurinţă texturile de machiaj dacă acestea nu sunt aplicate cum trebuie, unde trebuie şi cu ce trebuie.

Iată câteva trucuri de make-up care să te ajute să prelungeşti persistenţa machiajului pe timp de vară.

Baza de machiaj

Aceasta trebuie să fie cea mai „solidă”, tocmai pentru a garanta persistenţa întregului machiaj. Aşadar, înaintea fondului de ten, se aplică un primer special pentru faţă, ce formează o peliculă protectoare între sebum şi fondul de ten. Acest primer trebuie să fie transparent, astfel încât nuanţa fondului de ten să nu fie influenţată de aceea a bazei.

Fondul de ten

Dacă ai tenul mixt sau gras, optează pentru variantele oil-free deoarece fac faţă cu brio excesului de sebum, mărind persistenţa în condiţii termice ridicate.

Pudra

Pudra pulbere trebuie să fixeze în profunzime baza de machiaj. Alege una într-o nuanţă translucidă ca să nu păteze faţa şi aplic-o inclusiv la nivelul pleopelor superioare, astfel încât fardurile compacte să adere perfect.

Fardul de sprâncene

Nu uita că sprâncenele sunt o barieră ce nu permite transpiraţiei de pe frunte să intre în ochi. Foloseşte mai întâi creionul de sprâncene şi fixează-l ulterior cu fard la culoare pentru un plus de persistenţă.

Bază waterproof

Pentru ca machiajul ochilor să reziste îndelung fără a se transfera, trebuie aplicat un primer sau o bază waterproof pentru pleoape. Această bază poate fi într-o nuanţă deschisă, dar neutră (bej, grej) şi astfel putem construi machiajul peste ea, în nuanţele de machiaj preferate. Aderenţa fardului este optimizată de această bază prin persistenţa şi difuzarea sa facilă.

Dermatograf sau fard de pleoape

Conturul de ochi poate fi în textură persistentă, nontransfer, ce are avantajul că mina este destul de emolientă şi poate fi lucrată şi cu pensula fără să se usuce extrem de repede. Dacă ai o mână mai precisă, atunci foloseşte texturi waterpoof, dar atenţie că acestea se usucă instant pe pleoape, lăs`nd un efect de tatuaj, ideal pentru un machiaj de vară, lipsit de grija retuşului pentru conturul ochilor.

Mascara

Alege varianta waterproof pentru a preveni prelingerea lui sau transferul. Insistă în special la rădăcina genelor şi mai puţin pe vârful lor.

Pentru buze

Rujul lichid persistent este de departe cea mai bună opţiune pentru acest gen de make-up. Cu buzele bine hidratate în prealabil, acestea se conturează şi se aplică rujul, fie cu aplicatorul, fie cu pensula pentru un plus de precizie.

Pomeţi

Blush-ul, ce vine în completarea machiajului, trebuie să fie în textură compactă. Texturile grase sau cremoase se vor dizolva foarte uşor în directa agresiune a soarelui. Dacă ai aplicat pudra pulbere translucidă pe toată faţa, difuzarea acestei texturi de blush ar trebui să fie foarte uşoară şi garantat poţi obţine simetrie dacă foloseşti şi o pensulă din păr natural.

Pentru un plus major de persistenţă, la final poţi aplica un spray fixator pentru machiaj. Se pulverizează pe toată faţa de la o distanţă de 20 cm.

ARTICOLE SIMILARE

Pisica lui Karl Lagerfeld va lansa o linie de haine, în memoria creatorului de modă

Andreea Damian

Rochia purtată de Lady Gaga la Globurile de Aur, scoasă la licitație. Casa Valentino: „A fost furată”

Andreea Damian

E incredibil ce face Mădălina Ghenea în Italia, „zona roșie” a Europei!

Tabu Tabu

Promenada Mall ⎪ Expoziția de artă „Hot Lagoon”

Ciocîrlan

De ce ar trebui să elimini oamenii toxici din viața ta, chiar dacă este vorba despre părinții tăi

Andreea Damian

Maratonista și-a alergat cei trei copii și a depășit un record mondial

Andreea Damian

Scrie un comentariu