Tabu
CULTURE Slider

Trump Jr s-a pozat cu o armă cu simbol al cruciadelor pe ea, în mijlocul tulburărilor din Orientul Mijlociu

În atmosfera oricum altfel decât calmă în care se află o lume întreagă, Donald Trump Jr., fiul președintelui Donald Trump a postat pe Instagram o imagine în care a pozat cu o pușcă de asalt în brațe. Pe armă apare și imaginea unei cruci purtată de cavalerii medievali în cruciadele din Țara Sfântă. În fotografia postată, Trump Jr ține arma cu degetul pe trăgaci. Arma lui mai este decorată și cu un portret al lui Hillary Clinton, în spatele gratiilor.

arma a fost fotografiată de către Donald Trump Jr. și de aproape iar pozele au fost de asemenea postate pe contul său de Instagram

Postarea provocatoare a apărut luni (6 ianuarie), la trei zile după ce tatăl lui Trump Jr a șocat și indignat Orientul Mijlociu ordonând uciderea generalului superior iranian Qassem Suleimani. Purtătorul de cuvânt al lui Trump Jr, Andy Surabian, a apărat postarea Instagram, spunând că simbolurile „înfățișând diverși războinici istorici” sunt tipice în cultura armelor. „Postarea distribuită a fost strict despre persoana lui, folosind o memă celebră pentru a o lua peste picior pe Hillary Clinton, așa cum el și mulți alții au făcut-o în numeroase ocazii și cu siguranță o vor face din nou în viitor, atâta timp cât astfel de lucruri continuă să declanșeze supărarea oamenilor fără umor”, a spus Surabian pentru Post .

Trump Jr a publicat o carte numită Triggered și are 2,2 milioane de adepți pe Instagram iar un sondaj recent a constatat că 29% dintre republicani și independenții care sprijină republicani ar lua în considerare să-l voteze în 2024, dacă el ar candida. Crucea de pe armă simbolizează în întreaga lume multe aspecte ale creștinismului, inclusiv pelerinajul, dar imaginile de acest gen și cuvântul „cruciadă” este folosit în mod regulat în SUA mai ales în ceea ce privește Orientul Mijlociu. Într-un discurs adresat națiunii după atacurile teroriste din 11 septembrie, de exemplu, președintele George W Bush a declarat: „Această cruciadă, acest război împotriva terorismului, va dura ceva timp.”

Și istoricul britanic Dan Jones a remarcat că simbolismul cruciatului este comun și în rândul naționalistilor, așa cum s-a arătat în timpul protestelor de la Charlottesville din 2017 sau a împușcăturilor de la Christchurch din Noua Zeelandă, în care 51 de persoane au fost ucise anul trecut. Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane în Norvegia în 2011, a afirmat de asemenea că face parte dintr-o cruciadă împotriva multiculturalismului în Europa. “Într-un moment în care tensiunile din Orientul Mijlociu au escaladat, este un moment foarte nepotrivit pentru a poza cu o armă cu un simbol al cruciadelor pe ea”, a mai spus Jones.

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei

realitatea

Mozartinno, primul atelier de muzică și creativitate

realitatea

Celebritati nascute pe 19 martie!

realitatea

Selma Blair nu își mai vopsește părul și se bucură de noul look grizonat

Andreea Damian

Heidi Klum e „regina Halloween-ului“ şi în 2019. A purtat cel mai înspăimântător costum

Andreea Damian

Noi branduri la Royal Caro

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu