Home > Fashion > Turbanul, de la reprezentant al tradiției Sikhilor la vedetă a verii pe podiumuri și stradă

Turbanul, de la reprezentant al tradiției Sikhilor la vedetă a verii pe podiumuri și stradă

De obicei este purtat în mod tradițional ca simbol al identității religioase, dar, potrivit pălărierei ducesei de Cambridge, trendul “showstopper” din acest an va fi turbanul. Jane Taylor, unul dintre cei mai importanți trend-setări ai Marii Britanii, a declarat că turbanul este un accesoriu care nu va ieși din tendințe niciodată dar care în sezonul acesta vine cu o abordare cu totul nouă și îi invită și pe bărbați să-l poarte.

Jane Taylor, pălăriera ducesei de Cambridge

Predicțiile pălărierei au apărut exact în mijlocul controversei crescânde în jurul subiectului așa ziselor “împrumuturi culturale” – mecanismele conform cărora o cultură adoptă elementele alteia. La începutul anului, casa de modă Gucci a fost criticată pentru că a trimis pe podium modele purtând turbane.

Sikhii britanici, inclusiv prezentatorul BBC Tina Daheley, au atacat marca pentru că a transformat un articol de îmbrăcăminte religioasă într-un accesoriu de modă într-un moment în care Sikhii sunt încă persecutați pentru practicarea religiei și supuși atacurilor rasiste. Coaliția Sikh a scris chiar și câteva mesaje pe Twitter, spunând că: “Turbanul Sikh este un articol sacru de credință, @gucci, nu doar un accesoriu de modă!”

Turbanele sunt frecvent purtate de bărbații Sikh, care, după învățăturile celui de-al 10-lea și ultimul Sikh Guru Guru Gobind Singh, nu își tăie părul considerând că acesta este un dar de la o entitate divină. Turbanele nu sunt reprezentative doar pentru Sikhs, ele sunt purtate de oficialități islamice, preoți hinduși și în unele culturi africane.

Pălăriera ducesei de Cambridge,Taylor, în vârstă de 36 de ani, a mai făcut pălării și pentru Sophie Wessex, Zara Tindall, prințesa Eugenie și Lady Louise Windsor. Ea a declarat pentru Sunday Telegraph: “Turbanul este un articol complet nou în acest sezon și un adevărat element surpriză. Ușor de purtat, el se poate adapta oricărei ținute din timpul zilei, se poate purta inclusive cu blugi și cu pantofi sport albi pentru un stil confortabil sau în alte combinații la ocaziile speciale, de seară”.

Unii lideri sikh au îmbrățișat această tendință, sugerând că ar putea să normalizeze purtarea turbanului. Spre exemplu, Ashish Joshi, purtătorul de cuvânt al Grupului de monitorizare a mass-media Sikh, “În ansamblu, este o idee bună! Cel puțin turbanul nu va mai fi considerat ceva exotic iar Sikhii nu vor mai fi priviți cu reticență de ceilalți oameni”

Articole asemanatoare
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile
Sextingul: bărbații și femeile se comportă diferit?
Șapte din zece adulți consideră că partenerul îi ignoră în mod intenționat
bărbați
Cel mai bun website de stil pentru bărbați – În acest magazin online găsești haine COOL pentru bărbați!

Comenteaza acest articol

Turbanul, de la reprezentant al tradiției Sikhilor la vedetă a verii pe podiumuri și stradă

by realitatea   1 min
0