Tabu
CULTURE

TURCESCU – showman neinteles sau persoana tulburata? Ce zice un fost ofiter SRI despre deconspirare

ROBERT TURCESCU a socat cu spovedania sa “Am fost ofiter acoperit al unui serviciu secret” dar nu prea convinge pe nimeni, Lucrurile nu se leaga deloc in cazul lui, parerea multor specialist fiind ca moderatorul TV ar suferi de grave tulburari mentale.

Un fost ofițer SRI a prezentat, pentru stiripesurse.ro, trei argumente care ar putea distruge spovedania lui Robert Turcescu.

1. Armata nu are ofițeri acoperiți

2. Un ofițer acoperit nu primește fluturaș de salariu

3. Un acoperit nu are documente de identitate la MApN

Fost ofițer SRI in perioada 1992-1999, senatorul PSD Daniel Savu a declarat, pentru stiripesurse.ro, ca totul este “o balivernă” menita fie sa-i creasca popularitatea lui Robert Turcescu, fie sa arunce in derizoriu subiectul ofiterilor acoperiti pe care l-a ridicat Traian Basescu.

Daniel Savu este si membru in comisia parlamentara de control a SRI.

 – Cum vi se pare spovedania lui Robert Turcescu?

Senatorul Daniel Savu: – Sincer sa fiu, nu vreau sa o comentez pentru ca tine de deontologia profesiunii de ziarist. Cred ca este doar o balivernă, pentru ca la scandalul imens care e, cu ofiteri acoperiti, poate sa iti aduca popularitate daca te bagi in el. Ofiteri acoperiti in cazul structurilor militare eu nu prea stiu sa fie, adica ai Armatei, ca sa zic asa. Armata are ofiteri, dar notiunea de ofiter acoperit platit este pentru serviciile secrete, ai un dublu salariu, te supui unor reglementari si deconspirarea este la fel de grava, cea personala. Deci tu depre tine daca spui ca esti ofiter acoperit si chiar esti, suporti rigorile legii, de la 2 la 7 ani inchisoare.

Locotenent-colonel nu ajungi decat in rezerva, dar daca cineva s-a gandit sa-l faca ofiter, nu inseamna ca l-a facut ofiter acoperit. Livretul de armata nu este o dovada ca est ofiter acoperit, cred ca nu stapaneste bine notiunile.

Nu stiu ce e cu fluturasii aia, poate a facut niste servicii de consultant pentru Armata, l-au luat aia moderator, l-au luat pentru comunicare, poate presta niste servicii de presa pentru armata, cand armata dorea sa comunice ceva. Dar nu, asta cum sa spun, nu are nicio legatura cu calitatea de ofiter acoperit.

– Poate un acoperit sa aiba elemente militare de identitate?

– Nu, nu. Exclus. Deci un acoperit nu detine astfel de documente (rade puternic), el are o cu totul alta structura si in niciun caz nu esti ofiter acoperit al Armatei romane, nu exista. Serviciile secrete de informatii ale armatei sunt una, dar nu sunt ofiteri acoperiti.

Cred ca a vrut sa se bage singur in seama, parerea mea, adica a zis <Uite, sa fiu si eu interesant>, ca n-are cum sa suporte consecintele legii, sunt foarte multi care nu sunt si afirma tocmai sa-si creasca interesul, am auzit pe multi <Eu fac parte din fantome>, era si unul la TV care zicea, ala Batranul din Bucuresti, pai ce, a patit ceva? Poti sa afirmi orice despre tine.

Sau a vrut sa minimalizeze efectele create de Basescu si sa o duca in derizoriu spunand cati acoperiti suntem. Eu am facut si o gluma la lansarea dlui Ponta, era stadionul acoperit si am zis <Uite, suntem 70.000 de acoperiti aici, care-l sustinem pe Ponta (rade)>. Asa poate sa fie si Turcescu acoperit, daca poarta palarie.

– Deci credeti o face doar de imagine?

– Da, pentru ca altfel ar trebui sa fie deferit justitiei. Dumnevoastra credeti ca vreun ofiter acoperit primeste fluturasi de salariu? O tampenie mai mare n-am auzit niciodata.

ARTICOLE SIMILARE

Principalele norme de igiena in saloanele de infrumusetare

realitatea

Body Mind Spirit Festival isi deschide portile pentru cea de-a XII-a editie

Două filme românești deschid anul 2009

realitatea

Un nou TU. Innoieste-ti Viata!

realitatea

Vedete nascute pe 16 septembrie!

realitatea

Guns n’ Roses is back!

realitatea

Scrie un comentariu