Tabu
Image default
CULTURE Slider

Twitter este un “loc toxic” pentru femei potrivit raportului Amnesty International

Studiul efectuat de Amnesty International a constatat și că femeile negre aveau 84% mai multe sanse de a fi menționate într-o postare abuzivă pe Twitter decât femeile albe.

Amnesty International a descris Twitter ca fiind un “loc toxic” pentru femei, multe dintre acestea trecând timp de ani de zile peste abuzuri, amenințări și hărțuiri pe platforma social media.

Potrivit raportului: “Conținutul abuziv încalcă regulile proprii Twitter și include tweet-uri care promovează violența împotriva sau amenință oamenii pe baza rasei, etnicității, originii naționale, orientării sexuale, sexului, identității de gen, afilierii religioase, vârstei, invalidității sau bolii grave.”

“Conținutul problematic” a fost definit ca fiind “în măsură să rănească sau ostil, mai ales dacă este repetat unui individ în mai multe ocazii sau cumulativ”, dar nu depășește neapărat pragul de abuz.

Raportul a constatat, de asemenea, că aproximativ unul din 10 posturi care menționează femeile negre conținea un limbaj “abuziv sau problematic”, spre deosebire de unul din 15 care menționează femeile albe.

Studiul a analizat 228000 de postări Twitter trimise la 778 de femei politicieni și jurnaliști din întreg spectrul politic în Marea Britanie și SUA între ianuarie și decembrie 2017. Twitter a răspuns raportului, explicând că politica sa de comportament abuziv “interzice strict” materialele care “hărțuiesc, intimidează sau reduc la tăcere vocea unui utilizator”. Vijaya Gadde, șeful departamentului juridic, de politică și securitate al Twitter, a adăugat: “Investim, de asemenea, în mod transparent, într-o tehnologie și instrumente mai bune, pentru reuși să identificăm mai rapid materialele abuzive și violente, pentru a limita răspândirea și accesul pe platformă și pentru a încuraja conversațiile mai sănătoase .“

Amnesty spune însă că: “Politicienii și jurnaliștii s-au confruntat cu niveluri similare de abuz online și am observat că atât liberalii, cât și conservatorii, precum și organizațiile media din stânga și din dreapta au fost afectate”. Kate Allen, directorul Amnesty UK, a adăugat: “Este clar că pe Twitter există un nivel uluitor de violență și abuz față de femei. Aceste rezultate sporesc ceea ce spun femeile de mult – că Twitter este legat direct de rasism, misoginie și homofobie”. Ea a continuat: “Twitter nu reușește să fie transparent cu privire la amploarea problemei, dar dacă voluntarii noștri pot aduna date semnificative despre violența online și abuzul, la fel poate și Twitter. “Compania trebuie să ia măsuri concrete pentru a proteja în mod adecvat drepturile femeilor pe platformă”.

ARTICOLE SIMILARE

Ce actriță refuză să se izoleze la domiciliu în plină pandemie. Explicațiile sale halucinante

Andreea Damian

Din ce motiv Kim Kardashian nu mănâncă la aceeași masă cu copiii ei

Andreea Damian

Delia, interzisă pe TV!

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 74. Poliția în acțiune! Atenție, se filmează!

Tabu Tabu

Serena Williams s-a dezbrăcat pentru o cauză nobilă

Andreea Damian

De ce este bine sa citim carti? Cum ne influenteaza cititul sanatatea mentala si sociala?

realitatea

Scrie un comentariu