Home > Agenda > Twitter este un “loc toxic” pentru femei potrivit raportului Amnesty International

Twitter este un “loc toxic” pentru femei potrivit raportului Amnesty International

Studiul efectuat de Amnesty International a constatat și că femeile negre aveau 84% mai multe sanse de a fi menționate într-o postare abuzivă pe Twitter decât femeile albe.

Amnesty International a descris Twitter ca fiind un “loc toxic” pentru femei, multe dintre acestea trecând timp de ani de zile peste abuzuri, amenințări și hărțuiri pe platforma social media.

Potrivit raportului: “Conținutul abuziv încalcă regulile proprii Twitter și include tweet-uri care promovează violența împotriva sau amenință oamenii pe baza rasei, etnicității, originii naționale, orientării sexuale, sexului, identității de gen, afilierii religioase, vârstei, invalidității sau bolii grave.”

“Conținutul problematic” a fost definit ca fiind “în măsură să rănească sau ostil, mai ales dacă este repetat unui individ în mai multe ocazii sau cumulativ”, dar nu depășește neapărat pragul de abuz.

Raportul a constatat, de asemenea, că aproximativ unul din 10 posturi care menționează femeile negre conținea un limbaj “abuziv sau problematic”, spre deosebire de unul din 15 care menționează femeile albe.

Studiul a analizat 228000 de postări Twitter trimise la 778 de femei politicieni și jurnaliști din întreg spectrul politic în Marea Britanie și SUA între ianuarie și decembrie 2017. Twitter a răspuns raportului, explicând că politica sa de comportament abuziv “interzice strict” materialele care “hărțuiesc, intimidează sau reduc la tăcere vocea unui utilizator”. Vijaya Gadde, șeful departamentului juridic, de politică și securitate al Twitter, a adăugat: “Investim, de asemenea, în mod transparent, într-o tehnologie și instrumente mai bune, pentru reuși să identificăm mai rapid materialele abuzive și violente, pentru a limita răspândirea și accesul pe platformă și pentru a încuraja conversațiile mai sănătoase .“

Amnesty spune însă că: “Politicienii și jurnaliștii s-au confruntat cu niveluri similare de abuz online și am observat că atât liberalii, cât și conservatorii, precum și organizațiile media din stânga și din dreapta au fost afectate”. Kate Allen, directorul Amnesty UK, a adăugat: “Este clar că pe Twitter există un nivel uluitor de violență și abuz față de femei. Aceste rezultate sporesc ceea ce spun femeile de mult – că Twitter este legat direct de rasism, misoginie și homofobie”. Ea a continuat: “Twitter nu reușește să fie transparent cu privire la amploarea problemei, dar dacă voluntarii noștri pot aduna date semnificative despre violența online și abuzul, la fel poate și Twitter. “Compania trebuie să ia măsuri concrete pentru a proteja în mod adecvat drepturile femeilor pe platformă”.

Articole asemanatoare
reguli
Reguli de etichetă modernă pe care orice doamnă trebuie să le cunoască
Twitter
Twitter și-a anunțat angajații că vor putea lucra de acasă „pentru totdeauna”
Twitter
Suma colosală pe care o donează fondatorul Twitter pentru combaterea coronavirusului
social media
14 celebrități care nu folosesc Social Media

Comenteaza acest articol

Twitter este un “loc toxic” pentru femei potrivit raportului Amnesty International

by realitatea   1 min
0