Tabu
Image default
CULTURE Slider

U. E. ⎢ Concerte în capitalele din Europa la sfârșitul pandemiei

Inspirată de evenimentul Live Aid din 1985, ministra irlandeză a Culturii a propus programarea simultană a unei serii de concerte în cele mai importante capitale europeene pentru a celebra sfârșitul actualei pandemii. Evenimentele festive ar putea avea loc vara aceasta.

Sărbătorind sfârșitul dezastrului 

În întreaga Europă, atât sălile de concert, cât și cele de spectacol au fost sau sunt închise de luni bune, însă unii reprezentanți culturali nu se dau bătuți în lupta cu actuala criză sanitară. 

Este cazul Catherinei Martin, ministra irlandeză a Turismului, Culturii și Artelor, care a propus, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului European,  organizarea simultană a mai multor concerte în diferite capitale europeene pentru a marca finalul pandemiei de coronavirus de pe bătrânul continent. După cum raportează cei de la Irish Mirror, propunerea sa a fost aprobată de europarlamentari. 

Evenimentul se aseamănă cu legendarul Live Aid din 1985, supranumit și „concertul secolului”, care a fost lansat cu scopul unei strângeri de fonduri pentru combaterea foametei din Etiopia. 

La acea vreme, concertele organizate concomitent la Londra și în Philadelphia au adus laolaltă peste 70 de artiști, printre care s-au numărat atât cântăreții Bob Dylan, David Bowie, Tina Turner, cât și formațiile Led Zeppelin, Queen și Dire Straits.

Pop & rock stars

După un sezon dezastruos pentru sectorul cultural, numeroși artiști speră să se bucure de un context sanitar ceva mai favorabil pentru a-și putea desfășura activitățile. În cazul în care condițiile vor permite desfășurarea concertelor în vara lui 2021, acestea vor avea loc în aer liber și vor fi difuzate atât la TV, cât și pe Internet. 

Lista muzicienilor care vor lua parte la această manifestare culturală de proporții nu a fost încă dezvăluită, însă Irish Mirror promite apariția pe scenă a „celor mai mari staruri rock și pop” ale momentului. La fel ca Live Aid, și acest eveniment va fi unul caritabil, iar fondurile strânse vor fi folosite în lupta contra Covid-19. 

sursa: Le Figaro

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle, o „prințesă” înainte de a se căsători cu Harry. Dezvăluiri-bombă despre fosta ducesă

Andreea Damian

În 2019, în România, era să citim o carte despre cum să-ți bați copilul

Dora Constantinovici

Netflix redeschide celebrul cinematograf Paris din New York

Andreea Damian

STUDIU: câinii pot număra și prelucra în mod firesc numerele, la fel ca oamenii

realitatea

Arnold Schwarzenegger a fost operat de urgență pe cord deschis

Andreea Damian

Sofia Vergara lansează lenjerie modelatoare pentru plinuțe

Andreea Damian

Scrie un comentariu