Tabu
LIFESTYLE Slider

Uber va investi în viitor mai mult în biciclete

Uber declară că intenționează să se concentreze mai mult pe scuterele sale electrice și pe biciclete, mai puțin pe mașini, în ciuda faptului că acest lucru i-ar putea afecta profitul.

Șeful Dara Khosrowshahi a spus că modurile de transport individuale sunt mai potrivite pentru drumurile în oraș. Și consideră că utilizatorii vor face mai multe călătorii mai scurte în viitor. “În timpul orelor de vârf este foarte ineficient ca o mașinărie care cântărește o tonă de metal să transporte o persoană la o distanță de doar 0 blocuri”, a declarat el pentru Financial Times.

“Pe termen scurt din punct de vedere financiar, poate că nu este o victorie pentru noi, dar din punct de vedere strategic pentru termen lung, credem că noua strategie va fi eficientă”.

Firma de partajare a mașinilor a investit în mai multe firme de biciclete în ultimul an. Bicicletele sale electrice Jump sunt acum disponibile în opt orașe din SUA, inclusiv New York și Washington, și se lansează în curând la Berlin.

De asemenea, Uber a început să colaboreze din ce în ce mai mult cu Lime, o companie de scutere electrice. Khosrowshahi a recunoscut că Uber face mai puțini bani dintr-o plimbare cu bicicleta decât din aceeași călătorie într-o mașină, dar a spus că acest lucru ar fi compensat deoarece clienții au folosit aplicația mai frecvent pentru călătorii mai scurte.

Uber, care a pierdut anul trecut 4,5 miliarde de dolari (3,5 miliarde de lire), se află sub presiunea de a fi nevoit să își îmbunătățească finanțele în ultima perioadă. În această lună, la New York s-a votat că se va impune o limită temporară pentru noile licențe pentru vehiculele de urgență pentru a face față congestionării, în timp ce primarul din Londra a declarat că va căuta restricții similare.

La începutul verii, Uber a anunțat că-și va diversifica operaţiunile şi pentru ca astfel să depăşească problemele pe care le are cu autorităţile din diferite ţări, inclusiv din România. Primul oraș european în care Uber va lansa serviciul de închirieri de biciclete, cel mai probabil până la sfârşitul verii, va fi Berlin. În România însă, Pegas a furat startul cu un astfel de serviciu de bike-sharing.

ARTICOLE SIMILARE

Sophie Turner, Sansa din Game of Thrones, va deveni mămică

Andreea Damian

Afla cum iti poti face buze ombre!

realitatea

De ce secretul unei căsnicii de durată ar putea consta în dormitul separat al soților

realitatea

Gelozia si incapacitatea de a trai clipa

realitatea

Scandal la Vocea Romaniei! “E concurs de muzica sau de sex?”

7 simptome fizice care pot fi cauzate de singurătate

Tabu Tabu

Scrie un comentariu