Tabu
Image default
HEALTH Slider

Uleiul de măsline prelungește durata de viață

Beneficiile pentru sănătate ale dietei mediteraneene sunt recunoscute: s-a demonstrat că o mulțime de legume, fructe, pește dar și uleiul de măsline întăresc oasele, îmbunătățesc sănătatea creierului și reduc riscul pentru unele tipuri de cancer, diabet, colesterol ridicat, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Un nou studiu realizat pe americani arată că înlocuirea a doar cinci grame de margarină, unt sau maioneză cu aceeași cantitate de ulei de măsline a fost asociată cu un risc mai mic cu 7% de boală coronariană, scrie CNN. Persoanele care au consumat și mai mult ulei de măsline – mai mult de șapte grame sau 1/2 lingură pe zi – aveau un risc cu 15% mai mic de orice fel de boală cardiovasculară și un risc mai mic cu 21% de boală coronariană. Grăsimea pe care o conţine uleiul de măsline şi alte componente care fac parte din dieta mediteraneană activează celulele din organism.

Rezultatele studiului au fost prezentate miercuri la Prevention, Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions 2020 a American Heart Association.

Gătitul cu ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin e mai stabil din punct de vedere chimic la temperaturi ridicate decât alte uleiuri de gătit obișnuite. Acesta are niveluri mai scăzute de grăsimi trans și alte produse secundare potențial dăunătoare atunci când sunt încălzite la temperaturi chiar mai mari decât cele utilizate în mod obișnuit pentru prăjire și coacere. Binențeles, poți consuma uleiul de măsline adăugându-l în salate și diferite creme – pastă de avocado, pesto, etc.

ARTICOLE SIMILARE

Copiii Brexitului se costumează să semene cu Boris Johnson de Halloween

realitatea

Woody Allen începe filmările pentru noul său film în această vară

realitatea

Detoxifiere emoțională | Metodele care funcționează cu adevărat

Andreea Damian

Un cuplu din State a „câștigat” un bebeluș la un concurs la radio

Andreea Damian

7 alimente sănătoase care consumate în exces ne fac mult rău

Andreea Damian

Picaturi de ochi: cand sunt necesare si cum se administreaza corect

Tabu Tabu

Scrie un comentariu