Tabu
Image default
FASHION

Ultima campanie Benetton înfățișează lideri politici care se sărută! (FOTO)

United Colors of Benetton au lansat de curând ultima campanie de promovare, numită  ‘Unhate’, o campanie care teoretic își dorea să crească nivelul de toleranță din întreaga lume, dar care a stârnit controverse și senzație mai ales în lumea politică, relateaza DailyMail.

Imaginile campaniei sunt imagini modificate cu lideri mondiali care se sărută: președintele american Barack Obama cu liderul socialist al Venezuelei Hugo Chavez, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și liderul Coreei de Nord Kim Jong cu președintele Coreei de Sud, Lee Myung-bak.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele Franței, Nicolas Sarkozy împart și ei un sărut, iar bomba campaniei îl înfățișează pe Papa Benedict XVI sărutându-se cu imam-ul egiptean Ahmed Mohamed el-Tayeb, reprezentantul Institutului Teologic Islamic al-Azhar din Cairo, o imagine considerată de Vatican drept inaceptabila, fapt pentru care United Colors of Benetton au fost mustrați să o scoată din campanie.

Imaginile au fost retrase de la Milano, New York, Paris, Tel Aviv și Roma, iar un banner a fost înlăturat dintr-un loc din apropierea Vaticanului, în mai puțin de o oră de la protestul Vaticanului.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi a numit această imagine ‘o manipulare inaceptabila a simpatiilor Papei, care nu face decât să arata o mare lipsă de respect pentru Papă ‘.

Reprezentanții Benetton au avut dintotdeauna o strategie publicitară bazată pe imagini șocante, iar răspunsul lor la acest protest al Vaticanului a fost că acestea sunt ‘imagini simbolice de reconciliere, menite să stimuleze reflecția asupra felului în care politica, credința și ideile trebuie să ducă la dialog și mediere, chiar și atunci când sunt divergente’.

Text: Ioana Bora

Poze via United Colors of Benetton


ARTICOLE SIMILARE

Cum au devenit politiciencele cei mai mari influenceri de modă în 2020

Andreea Damian

Dana Budeanu, consilier de imagine în PSD! Ce doamne din politica românească îmbracă stilista

Andreea Damian

Givenchy, toamnă-iarnă 09

realitatea

Concurs de frumusete Miss FashionTV Brasov

realitatea

Lagerfeld, fotograful calendarului Pirelli 2011

realitatea

Trec țiganii lui Vivienne Westwood

realitatea

Scrie un comentariu