Tabu
Image default
FASHION

Ultima campanie Benetton înfățișează lideri politici care se sărută! (FOTO)

United Colors of Benetton au lansat de curând ultima campanie de promovare, numită  ‘Unhate’, o campanie care teoretic își dorea să crească nivelul de toleranță din întreaga lume, dar care a stârnit controverse și senzație mai ales în lumea politică, relateaza DailyMail.

Imaginile campaniei sunt imagini modificate cu lideri mondiali care se sărută: președintele american Barack Obama cu liderul socialist al Venezuelei Hugo Chavez, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu cu președintele palestinian Mahmoud Abbas și liderul Coreei de Nord Kim Jong cu președintele Coreei de Sud, Lee Myung-bak.

Cancelarul german Angela Merkel și președintele Franței, Nicolas Sarkozy împart și ei un sărut, iar bomba campaniei îl înfățișează pe Papa Benedict XVI sărutându-se cu imam-ul egiptean Ahmed Mohamed el-Tayeb, reprezentantul Institutului Teologic Islamic al-Azhar din Cairo, o imagine considerată de Vatican drept inaceptabila, fapt pentru care United Colors of Benetton au fost mustrați să o scoată din campanie.

Imaginile au fost retrase de la Milano, New York, Paris, Tel Aviv și Roma, iar un banner a fost înlăturat dintr-un loc din apropierea Vaticanului, în mai puțin de o oră de la protestul Vaticanului.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Rev. Federico Lombardi a numit această imagine ‘o manipulare inaceptabila a simpatiilor Papei, care nu face decât să arata o mare lipsă de respect pentru Papă ‘.

Reprezentanții Benetton au avut dintotdeauna o strategie publicitară bazată pe imagini șocante, iar răspunsul lor la acest protest al Vaticanului a fost că acestea sunt ‘imagini simbolice de reconciliere, menite să stimuleze reflecția asupra felului în care politica, credința și ideile trebuie să ducă la dialog și mediere, chiar și atunci când sunt divergente’.

Text: Ioana Bora

Poze via United Colors of Benetton


ARTICOLE SIMILARE

Ce haine să porți pentru a avea un posterior ferm și rotund

Andreea Damian

ANTONIA in poze tot mai ciudate! 15 FOTO

Karl Lagerfeld şi-a dat jos ochelarii

realitatea

TEO o desfiinteaza pe IULIA ALBU: “Ai o egreta in coma pe cap!”

Cameron Diaz sau Taylor Swift?

realitatea

Cel mai bun website de stil pentru bărbați – În acest magazin online găsești haine COOL pentru bărbați!

Andreea Damian

Scrie un comentariu