Tabu
CULTURESlider

Ultimul sezon din Urzeala tronurilor va conține cea mai mare scenă de luptă din istoria televiziunii

Sezonul al optulea și ultimul din Urzeala tronurilor va conține cea mai mare scenă de luptă produsă vreodată în istoria televiziunii. Toți actorii din distribuție și membrii de staff vorbesc neîncetat despre marea bătălie de la Winterfell, potrivit Entertainment Weekly.

„În a treia parte a ultimului sezon va avea loc o bătălie pe care creatorii şi-o doresc a fi cea mai mare din istoria televiziunii. Aproape întregul episod va fi despre această luptă şi va dura aproximativ o oră“, a povestit și actorul Vladimir Furdik, care îl interpretează pe Regele Nopţii.

Miguel Sapochnik este cel care se ocupă de regia respectivului episod. Anterior el a mai regizat episoadele Hardhome (episodul 8 din sezonul 5) – războiul de dincolo de zid – și Battle of the Bastards (episodul 9 din sezonul 6) – bătălia sângeroasă dintre armatele comandate de personajele Sansa Stark şi Jon Snow pe de-o parte şi de Ramsay Bolton de cealaltă parte, într-o luptă de preluare a controlului asupra castelului Winterfell. Deci nu încape îndoială că scena de luptă din ultimul sezon va fi cu mult peste așteptări.

Ca să înțelegeți proporția luptei anunțată pentru sezonul 8 din „Urzeala tronurilor”, trebuie să urmăriți „Battle of the Bastards”. Episodul respectiv i-a lăsat pe fani cu gura căscată. Interacțiunea dintre trupele lui Jon Snow și cele ale lui Ramsay Bolton extrapolează scala la care se produc scenele de luptă în Urzeala Tronurilor.

Sapochnik spune că a studiat îndeaproape bătălia de la Helm’s Deep din al doilea Lord of the Rings, ca să-și găsească inspirația. Scena de 40 de minute e regizată de Peter Jackson, laureat cu un premiu Oscar pentru „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”. Fortăreaţa zidită de la Helm’s Deep este atacată de puternica armată Uruk-hai. Oastea formată de oameni, elfi şi un gnom trebuie să facă totul pentru a-i împiedica să străpungă zidurile fortăreţei.

Filmările pentru episodul regizat de Miguel Sapochnik au durat 11 săptămâni. Peste 750 de oameni au filmat în niște condiții șocante, brutale: ploaie înghețată, vânt tăios, noroi, fum mult. Dar rezultatul va fi unul impresionant, promite scenaristul Bryan Cogman care a declarat că bătălia va fi ceva nemaivăzut. „Există secvențe construite în interiorul unor secvențe care apar în alte secvențe. [Scenariștii] David Benioff și Dan Weiss au scris un puzzle uimitor, iar Miguel a venit, le-a luat separat și le-a îmbinat din nou.”, a spus Cogman.

HBO a anunțat că serialul se va întoarce pe 14 aprilie, respectiv 15 aprilie, pentru fanii români, care pot urmări premiera la ora 04.00 dimineața.

ARTICOLE SIMILARE

Smiley se reprofilează? Ce spune despre industria muzicală: „Trebuie să fii bolnav să investeşti în muzică”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Gina Pistol revine la TV. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley

Andreea Damian

Ce au în comun oamenii fericiți?

Andreea Damian

Zâmbetele forțate la locul de muncă pot conduce la alcoolism

realitatea

Hai că ne-am mai găsit un erou – Kolinda Grabar-Kitarović, legenda din Croația

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu